Tetszett a cikk?

A bruttó hazai termék (GDP) 2003 negyedik negyedévében 3,5 százalékkal, a tavalyi év egészében 2,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden.

Az elemzők a negyedik negyedévre 3,15 százalék, 2003-ra 2,8 százalék körüli növekedést vártak. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2003 IV. negyedévében az előző negyedévhez viszonyítva 1 százalékkal nőtt a GDP. Tavaly a harmadik negyedévben a gazdasági növekedés 2,7 százalék volt. A GDP 2002-ben 3,5 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban.A bruttó hozzáadott érték volumene az iparban és a szolgáltató ágazatokban nőtt, a mezőgazdaságban csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva. A KSH szerint az ipari növekedést az export bővülése generálta. A GDP negyedévre vonatkozó előzetes adata a még nem teljes körben rendelkezésre álló adatokból készített becslés, amely a további adatok beérkezése és az ellenőrzések után módosulhat. A részletesebb és pontosított adatokat a KSH április 2-án teszi közzé. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktornak volt egy kis ideje szidni a Néppártot és az "LMBTQ-őrületet"

Orbán Viktornak volt egy kis ideje szidni a Néppártot és az "LMBTQ-őrületet"

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A Fidesz alkalmatlanságának emlékműve: a szaladó Gulyás Gergely

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti

A járvány a metróközlekedést is veszélyezteti