Tetszett a cikk?

A kereskedést alig befolyásolta a Monetáris Tanács hétfői ülése, a piacon egyáltalán nem számítottak jegybanki kamatváltozásra.

Az euró árfolyama hétfőn délután 256,05/15 forintra gyengült a pénteki 256,70/95 forintról a bankközi devizapiacon. A forint 9,30 százalékos pozíciója 26 bázisponttal volt erősebb a péntek délutáni helyzeténél.A kereskedést alig befolyásolta a Monetáris Tanács hétfői ülése, a piacon egyáltalán nem számítottak jegybanki kamatváltozásra. A kamatok változatlanul hagyásáról hozott döntés bejelentése után mégis megélénkült a kereskedés, és tovább erősödött a forint.Az eurót 256,0 és 257,0 forint közötti szűk sávban jegyezték, a forint szinte egész nap erősebb volt a pénteki szintjénél. A kereskedők megjegyezték, hogy a forint erősödése azért is figyelemreméltó, mert a zloty a délelőtt folyamán újabb negatív rekordot ért el. A dollár a nemzetközi piacokhoz hasonlóan Budapesten is jelentősen gyengült. A délutáni 204,75/85 forintos kurzus két forinttal volt gyengébb a péntek délutáni 206,80/207,05 forintos árfolyamnál. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!