Az amerikai forgalmazók szerint még soha nem volt ekkora kasszasikere egy - a megszokottól eltérően - szerdán bemutatott filmnek.

Rekordot dönthet a keresztény böjt alatt húsvétig a Krisztus passiója, Mel Gibson sokat vitatott filmje az Egyesült Államokban. Vetítésének első öt napján a film 125,2 millió dollár bevételt hozott, 8 millióval többet, mint amennyit a Newmarket Films forgalmazó jósolt. Ezzel megelőzte A Gyűrűk Ura - A király visszatér immár 11-szeres Oscar-díjas filmet, amely öt nap alatt 124,1 milliós nyereséget produkált. Bruce Davey, Gibson társproducere szerint ez a siker csak fokozódni fog húsvét közeledtével, és a csúcsot épp az ünnepen érheti el. Rob Schwartz, a Newmarket igazgatója szerint a Krisztus passiója csak az Egyesült Államokban és Kanadában 300-350 millió dollárt hozhat.A film iránti érdeklődés a rendkívül ügyes, Hollywoodtól független reklám és marketing mellett annak is köszönhető, hogy alaposan megosztotta a vallási közösségeket, és a világsajtó vezető lapjai is sokat foglalkoztak a vitákkal. Egyes keresztény közösségek az Egyesült Államokban egész mozikat béreltek ki a vetítésekre, miközben zsidó és bizonyos keresztény vezetők úgy vélik, hogy a film felelevenítheti a zsidóság kollektív bűnének vádját Krisztus halálával kapcsolatban.A filmet ugyancsak hamvazószerdán mutatták be Ausztráliában és Új-Zélandon, márciusban és áprilisban pedig lassan az egész világon vetíteni fogják, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Mexikóban és Dél-Amerika nagy részén. Magyarországon március 25-re tervezi a bemutatót a Budapest Film. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Beárazták az új 7-es BMW-t, nem olcsó a biturbó V12-es csúcsmodell

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Szétverték az ország gazdaságát, most visszaengedik az oroszokat

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Összeütközött két orosz Szu–34-es vadászbombázó

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden

Mobiltelefonért cserébe pénzt ajánlott a börtönőrnek egy rab Szegeden

Új funkció jött a Viberbe

Új funkció jött a Viberbe

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón

Böjte Csabával fog imádkozni Ferenc pápa Csíksomlyón