Tetszett a cikk?

Az amerikai forgalmazók szerint még soha nem volt ekkora kasszasikere egy - a megszokottól eltérően - szerdán bemutatott filmnek.

Rekordot dönthet a keresztény böjt alatt húsvétig a Krisztus passiója, Mel Gibson sokat vitatott filmje az Egyesült Államokban. Vetítésének első öt napján a film 125,2 millió dollár bevételt hozott, 8 millióval többet, mint amennyit a Newmarket Films forgalmazó jósolt. Ezzel megelőzte A Gyűrűk Ura - A király visszatér immár 11-szeres Oscar-díjas filmet, amely öt nap alatt 124,1 milliós nyereséget produkált. Bruce Davey, Gibson társproducere szerint ez a siker csak fokozódni fog húsvét közeledtével, és a csúcsot épp az ünnepen érheti el. Rob Schwartz, a Newmarket igazgatója szerint a Krisztus passiója csak az Egyesült Államokban és Kanadában 300-350 millió dollárt hozhat.A film iránti érdeklődés a rendkívül ügyes, Hollywoodtól független reklám és marketing mellett annak is köszönhető, hogy alaposan megosztotta a vallási közösségeket, és a világsajtó vezető lapjai is sokat foglalkoztak a vitákkal. Egyes keresztény közösségek az Egyesült Államokban egész mozikat béreltek ki a vetítésekre, miközben zsidó és bizonyos keresztény vezetők úgy vélik, hogy a film felelevenítheti a zsidóság kollektív bűnének vádját Krisztus halálával kapcsolatban.A filmet ugyancsak hamvazószerdán mutatták be Ausztráliában és Új-Zélandon, márciusban és áprilisban pedig lassan az egész világon vetíteni fogják, köztük Nagy-Britanniában, Németországban, Olaszországban, Mexikóban és Dél-Amerika nagy részén. Magyarországon március 25-re tervezi a bemutatót a Budapest Film. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Egy vírusos eset miatt lezárják a kétmilliós új-zélandi Aucklandet

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Engedélyezte az Egyesült Államok gyógyszerhatósága a Johnson and Johnson vakcináját

Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?

Örülnöm kellene, hogy parkolási díjat vezetnek be az utcámban?