A kijelölt orosz miniszterelnököt szoros szállak fűzik Oroszország legnagyobb pénzügyi tömörüléséhez, a Mihail Fridman oligarcha vezette Alfa csoporthoz – állítja az Eho Moszkvi rádió főszerkesztője.

Alekszej Venediktov főszerkesztő Mihail Fradkov kormányfői jelölése kapcsán azt írta: Fradkov az első orosz kormányban külkereskedelmi miniszterként tevékenykedő Petr Aven helyettese volt. Aven 1994-ben hagyta el politikai pályáját, és az Alfa Csoport által alapított Alfa Bank elnöke lett.Az 53 éves Fradkov a Szovjetunió 1991-es széthullását követő évben külgazdasági miniszterhelyettes lett Jegor Gajdar reformkormányában, sőt 1997-ben miniszter is volt a tárca átszervezéséig. Borisz Jelcin elnök két évvel később visszahívta a kereskedelmi minisztérium élére. Vlagyimir Putyin 2000. márciusi elnökké választása után karrierje megtorpant, de azért kinevezték a befolyásos nemzetbiztonsági tanács titkárhelyettesévé, 2001-ben pedig nagyon fontos posztot kapott (a múlt hét elején felmentett) Mihail Kaszjanov kormányában: rábízták a nagyarányú adómulasztások üldözésére létrehozott adórendőrség vezetését. A Gazeta.Ru internetes lap szerint a Fradkov vezette adórendőrség nem tárt fel egyetlen nagy adócsalást sem.Az adórendőrséget tavaly márciusban feloszlatták, és Fradkovot Brüsszelbe küldték. Putyin az ügyvezető kormány kulcstagjai előtt rámutatott, hogy Fradkov olyan "erős adminisztrátor", aki egyaránt ismeri a "gazdasági és az erőblokkot". Az új kormány szerkezetét és a miniszterjelöltek személyét még a március 14-ei elnökválasztás előtt egyeztetni fogják - jelezte Vlagyimir Jakovlev megbízott miniszterelnök-helyettes.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Meghalt az egyik kultikus szépségipari cég alapítója

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

Az EU utolsó előtti helyén állunk robothasználatban

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

A Google 11 milliárd forintért vásárol titokzatos technológiát, aminek a csuklónk örülhet

Videó: Sétáló pár törte le brahiból a Margit híd kőkeresztjeit

Videó: Sétáló pár törte le brahiból a Margit híd kőkeresztjeit

Négyes karambol a XIII. kerületben

Négyes karambol a XIII. kerületben

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre

Elkezdték beidézni a decemberben igazoltatott tüntetőket a rendőrségre