A januári próbálkozás után második nekifutásra a BUX-nak kedden 10532,45 ponttal sikerült áttörnie a 10493 pontos történelmi rekordot, amelyet 2000. március 10-én állított be. Kedden fél kettőkor 10318 ponton áll az index, így a négy évvel ezelőtti 10471,91 pontos záróárrekord pillanatnyilag nincs veszélyben.

A tegnapi záráshoz képest elért 200 pontos erősödést a délelőtti 6,6 milliárd forintos forgalom több mint kétharmadát kitevő Matáv és az OTP izmosodásának köszönhető. A távközlési papírok 5,2, a bankrészvények pedig 2,5 százalékkal növelték értéküket kedden délelőtt. A piac optimista, s ezt csak növelte egy kedvező makrogazdasági adat: a KSH szerint a tavalyi negyedik negyedévben a hazai GDP a várt feletti mértékben, 3,5 százalékkal emelkedett.A szárnyalás motorja a Matáv, amelyet az elemzők többsége nem a papírban rejlő árnövekedési potenciál miatt kedvel, hanem inkább csak osztalékfizető részvénynek tart. Igaz, a távközlési szektor nemzetközi megítélése tavaly számottevően javult, és Nyugat-Európában sokan fantáziát látnak a telekom-cégekben. A portfolio.hu elemzői szerint azonban leginkább a választék hiánya miatt szárnyal a magyar távközlési papír. Az OTP ugyanis már túl drága, a Richter esetében az ÁPV Rt. tulajdonában lévő részvénycsomag piacra dobása mozgathatja meg hamarosan a részvény árfolyamát, a MOL-papírból pedig már mindenki bevásárolt.Jól szerepel a tavaly reménytelen helyzetűnek kikiáltott, ezért történelmi zuhanást bemutató NABI, a tavaly bevezetett FHB, valamint a privatizáció előtt álló Antenna Hungária is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Holttestet találtak a Dunában

Holttestet találtak a Dunában

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Álomból valóság: sorozatgyártásba kerül a 775 lóerős villany-Audi

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Az olcsóbb üzemanyag- és ruhaárak nyomták le az inflációt

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Egy PSG-szurkoló beleszállt Lőw Zsoltba, hogy szelfizhessen egyet Neymarral

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Az ideális állás nem a fizetés függvénye, persze ha elég magas a fizetés

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány