Tetszett a cikk?

Az ipari termelői árak januárban az előző hónaphoz képest 0,9 százalékkal, 2003 januárjához viszonyítva 5,4 százalékkal emelkedtek. Az ipari termelői árak tavaly decemberben még 6,2 százalékkal voltak magasabbak az egy évvel korábbinál.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerint januárban a belföldi értékesítési árak 1,9 százalékkal emelkedtek. A forintban mért exportértékesítések árszintje gyakorlatilag változatlan maradt, 0,1 százalékkal nőtt. Egy év alatt a belföldi értékesítésben 7,3 százalékkal, az exportban 3,9 százalékkal lettek magasabbak az árak.Az ipari termelői árak 2003-ban 2,4 százalékkal nőttek a 2002. évihez képest. A KSH jelentése szerint a termelői árak idén januári alakulása meghaladja az elmúlt 5 év átlagos 12 havi januári árindexét. Az exportértékesítéseknél az elmúlt 5 év januári átlagos 0,2 százalékos csökkenéséhez mérten kedvezőbb, 0,1 százalékkal magasabb árszintet mértek.A termelőiár-index alakításában az előző évihez képest 0,6 százalékponttal nőtt az exportértékesítések aránya, és elérte az 56 százalékot. A belföldi értékesítések januári áralakulását elsősorban az átlag feletti, 2,5 százalékos árnövekedést mutató, döntően hatósági ármegállapítási körbe tartozó energiaágazat határozta meg. Az ágazaton belül legerőteljesebb növekedést az önkormányzati ármegállapítási körbe tartozó víztermelés, -kezelés, -elosztás területen mérték, itt az átlagos árváltozás megközelítette a 7 százalékot. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

Önnél is elindult a „Nem tudok belépni a Krétába”-verseny?

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?

Verne leírta, Bowie elénekelte, Ridley Scott megrendezte - Elon Musk megvalósítja?