Tetszett a cikk?

Az elektronikus kódszám és törzskönyv a rádiófrekvenciás azonosítás segítségével a gyógyszereket a gyártástól a vásárlásig végigkíséri, s gyakorlatilag lehetetlenné teszi a mind elterjedtebb hamisítást.

Elgondolni is rossz annak a páciensnek a helyzetét, aki a Viagra jól bevált hatása helyett azt érzékeli, hogy a szőr áll fel a hátán. Ekkor természetesen már az sem segítene rajta, ha megtudná, hogy gyógyszerhamisítók áldozata lett. És ennél végzetesebb következményekkel is lehet számolni, nem is beszélve a gyógyszergyártókat érő üzleti veszteségekről.Két nemzetközileg jól ismert informatikai társaság, a Sun Microsystems és a SupplyScape a gyógyszerek hamisítását megelőző – a hamisítást rendkívül bonyolulttá és költségessé tévő – új rádiófrekvenciás azonosítási megoldást dolgozott ki. Az új módszernek köszönhetően a jövőben minden egyes doboz gyógyszer útja a gyártástól egészen a vásárlás pillanatáig követhető lesz, így a hamisított termékek egyszerűen kiszűrhetővé válnak.A SupplyScape elektronikus törzskönyv megoldása a gyógyszertermékek sorozatszámozását, valamint a gyógyszerek nyomon követéséhez és megjelöléséhez előírt törzskönyvek készítését automatizálja. Minden dobozhoz, csomaghoz, illetve raklaphoz egyedi kódszámot rendelnek, majd ennek a felhasználásával minden, a terméket érintő tranzakciót feljegyeznek, dokumentálnak. Így jön létre az elektronikus törzskönyv, amely a gyógyszert teljes útján végigkíséri. A kód segítségével minden gyógyszerbeszerző könnyen és gyorsan meggyőződhet a szer eredetiségéről, és nyomon követheti az adott termék eddigi útját. (hvg.hu)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

Törökbálintnál mutatta meg egy merész sofőr, mit ne csináljunk soha a lerobbant autónkkal (videó)

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

Donáth Anna: 180 fokos fordulatot vett a kormány a Facebook elleni keménykedésben

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket

65 férőhelyes menedéket építenek a kacsacsőrű emlősöknek, próbálják megmenteni őket