A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262 pontos emelkedéssel, 10 580 ponton zárt kedden, így megdöntötte a négy évvel ezelőtti 10 471 pontos záróár-rekordot.

Az előző, hétfői kereskedési nap záró értékhez képest 2,54 százalékot erősödött az index. A januári próbálkozás után második nekifutásra a BUX-nak kedden sikerült áttörnie a 10 493 pontos történelmi rekordot, amelyet 2000. március 10-én állított be.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX emelkedéssel zár március 03-án
A piacon egyelőre felhőtlen az optimizmus, amit egy kedvező makrogazdasági adat is elősegített. A tavalyi negyedik negyedévben ugyanis a hazai GDP a várt feletti mértékben, 3,5 százalékkal emelkedett.A tőzsde tegnapi záráshoz képest elért 2,5 százalékos erősödést a délelőtti 6,6 milliárd forintos forgalom több mint kétharmadát kitevő Matáv és OTP papírjainak izmosodása okozta. A szárnyalás motorja a Matáv, amelyet az elemzők többsége nem a papírban rejlő árnövekedési potenciál miatt kedvel, hanem inkább csak osztalékfizető részvénynek tart. Igaz, a távközlési szektor nemzetközi megítélése tavaly javult és Nyugat-Európában sokan fantáziát látnak a telekom cégekben, főképp, ha a szélessávú adatátvitel végre tömegtermékké válik.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX 9000-11000 pont között marad áprilisig
A portfolio.hu elemzői szerint a Matáv jelenleg sem alulértékelt a régió többi telekom társaságához képest. Az OTP árfolyama 3,7, az FHB 5,1 százalékkal erősödött. A bankszektor méginkább segítette az index elmúlt hetekben tapasztalt emelkedését. Az OTP és az FHB is új történelmi csúcsot döntött a nap végére - de a legáltalánosabban használt P/E mutatót (a részvény ára és a cég profitjának arányát kifjező muatót) figyelembe véve így is alulértékeltnek számítanak a régió hasonló cégeihez képest.A régiói részvényindexei már hetek óta történelmi csúcsot döntenek vagy csúcsközelben tartózkodnak - tegnap az orosz IRTS és a cseh PX 50 erősödött közel 3 százalékot - így nem meglepő, hogy a makrogazdasági helyzet stabilizálódására utaló jelek eufóriát eredményeznek a korábban alulteljesítő magyar piacon is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Baleset volt a Margit hídon, de már jár a villamos

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Autóbaleset érte az angol királynő férjét

Magyarországra is kiterjeszti a Facebook az új szabályát: megmondják, ki ad fel politikai hirdetéseket

Magyarországra is kiterjeszti a Facebook az új szabályát: megmondják, ki ad fel politikai hirdetéseket

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Ilyen, amikor telibe talál egy vonat egy kamiont

Kettős záróvonalon előzött a magyar kamionos, azonnal elvették a jogsiját

Kettős záróvonalon előzött a magyar kamionos, azonnal elvették a jogsiját