Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 262 pontos emelkedéssel, 10 580 ponton zárt kedden, így megdöntötte a négy évvel ezelőtti 10 471 pontos záróár-rekordot.

Az előző, hétfői kereskedési nap záró értékhez képest 2,54 százalékot erősödött az index. A januári próbálkozás után második nekifutásra a BUX-nak kedden sikerült áttörnie a 10 493 pontos történelmi rekordot, amelyet 2000. március 10-én állított be.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX emelkedéssel zár március 03-án
A piacon egyelőre felhőtlen az optimizmus, amit egy kedvező makrogazdasági adat is elősegített. A tavalyi negyedik negyedévben ugyanis a hazai GDP a várt feletti mértékben, 3,5 százalékkal emelkedett.A tőzsde tegnapi záráshoz képest elért 2,5 százalékos erősödést a délelőtti 6,6 milliárd forintos forgalom több mint kétharmadát kitevő Matáv és OTP papírjainak izmosodása okozta. A szárnyalás motorja a Matáv, amelyet az elemzők többsége nem a papírban rejlő árnövekedési potenciál miatt kedvel, hanem inkább csak osztalékfizető részvénynek tart. Igaz, a távközlési szektor nemzetközi megítélése tavaly javult és Nyugat-Európában sokan fantáziát látnak a telekom cégekben, főképp, ha a szélessávú adatátvitel végre tömegtermékké válik.Kereskedjen ezzel a hírrel a Hírbörzén!
A BUX 9000-11000 pont között marad áprilisig
A portfolio.hu elemzői szerint a Matáv jelenleg sem alulértékelt a régió többi telekom társaságához képest. Az OTP árfolyama 3,7, az FHB 5,1 százalékkal erősödött. A bankszektor méginkább segítette az index elmúlt hetekben tapasztalt emelkedését. Az OTP és az FHB is új történelmi csúcsot döntött a nap végére - de a legáltalánosabban használt P/E mutatót (a részvény ára és a cég profitjának arányát kifjező muatót) figyelembe véve így is alulértékeltnek számítanak a régió hasonló cégeihez képest.A régiói részvényindexei már hetek óta történelmi csúcsot döntenek vagy csúcsközelben tartózkodnak - tegnap az orosz IRTS és a cseh PX 50 erősödött közel 3 százalékot - így nem meglepő, hogy a makrogazdasági helyzet stabilizálódására utaló jelek eufóriát eredményeznek a korábban alulteljesítő magyar piacon is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Újabb páratlan leletet, érintetlen ceremoniális kocsit találtak Pompejiben

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Megjelent a kormányrendelet, mostantól Novák Katalin engedélye kell az egyedülállók örökbefogadásához

Tovább szigorítanak Szlovákiában

Tovább szigorítanak Szlovákiában