Tetszett a cikk?

Csalás bűntettének gyanúja miatt rendeltek el nyomozást a Baumag szövetkezet tevékenységével kapcsolatban a tagok által tett feljelentések alapján. A társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni befektetéséhez.

A nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) vizsgálati főosztálya folytatja. A fővárosi főügyész az ügy nyomozásának fokozott felügyeletét a Fővárosi Főügyészség hatáskörébe vonta az ügy jogi minősítésének bonyolultságára, a károsultak nagy számára és a közvélemény kiemelt figyelmére tekintettel - mondta Borbély Zoltán az ügyészség szóvivője.A Baumag szövetkezet mintegy 400 károsult tagja korábban petíciót nyújtott be a kormánynak és az ügyészségnek azonnali vagyonzárlatot, felügyelőbiztos kinevezését és a felelősök felelősségre vonását követelve, mivel a társaság 18 ezer befektetője nem tud hozzájutni mintegy 40 milliárd forintnyi követeléséhez.Albert Viktor, a Fővárosi Bíróság szóvivője köuzözlte, hogy a Baumag szövetkezet ellen folyamatosan érkeznek a bíróság felszámolási csoportjához felszámolási kérelmek. Ezek elbírálása folyamatban van. Vasárnap a Parlament előtt tüntető károsultak úgy döntöttek, hogy egy hét haladékot adnak az ügyészségnek és a kormánynak a petíció megválaszolására.(MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Zöld rendszámos Kiák tesztje: szabadidőautó a kombi ellen

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Orbán Viktort beoltották

Orbán Viktort beoltották