Tetszett a cikk?

Az olasz kormányfő szerdán határozottan cáfolta azokat a sajtóhíreszteléseket, miszerint Vlagyimir Putyin orosz elnökkel egyeztetett volna az AS Roma "átengedéséről" orosz befektetőknek, vagy az üzlet megakadályozásáról.

Berlusconi olasz kormányfő szerdán közölte, hogy - a sajtóhírekkel ellentétben - sohasem beszélt az AS Roma eladásáról Vlagyimir Putyinnal, s fel sem merült benne az sem, hogy megakadályozza az üzletet.Az AS Roma iránt az orosz Nafta Moszkva olajcég érdeklődött, s az esetleges üzletről már február eleje óta cikkezett az olasz sajtó. A Roma 2000 nevű társaság, az AS Roma labdarúgócsapatának többségi tulajdonosa sorozatosan cáfolta, hogy eladta volna a klubot a Nafta Moszkva mamutvállalatnak, melynek egyötödét az a Roman Abramovics birtokolja, aki múlt nyáron a Chelsea-t vásárolta meg. Franco Sensi klubelnök megerősítette a tárgyalások tényét, az orosz vevő azonban a hétvégén elállt vételi szándékától, nem utolsó sorban az olasz kluboknál beindított átfogó házkutatások és pénzügyi ellenőrzések nyomán.A 250 millió eurós adósságot felhalmozó AS Romáért állítólag 400 milliót is megadtak volna az orosz vevők, s a klubot 1993 óta irányító, 76 éves Sensi - aki tiszteletbeli elnök maradhatott volna - állítólag 100 milliót kasszírozna az üzleten. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Hétfő hajnalban kiderül, kap-e Golden Globe-ot Vanessa Kirby

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba

Márki-Zay már beülne egy "ellenzéki" frakcióba