Tetszett a cikk?

Az M5-ös autópálya matricás rendszerbe való bevonása után a matricaköteles autópályák hossza 22 százalékkal nőtt, így a díjak is ekkora mértékben növekedhetnek - szól a kormány érvelése. Az áremelésre várhatóan nyár végén kerül sor.

Amennyire nőtt a magyarországi autópálya-hálózat hossza, olyan mértékű autópályamatrica-díjemelés várható a nyár végén - mondta Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter. Ennek pontos mértékét a miniszter nem nevezte meg, ám korábban Tímár József, az Állami Autópálya-kezelő Rt. (ÁAK) vezérigazgatója azt közölte, hogy az M5-ös 96 kilométeres szakaszának március 12-i bevonásával a magyarországi matricaköteles autópályák hosszúsága 22 százalékkal emelkedve elérte az 543 kilométert.Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke közölte: a négynapos matrica 2003 decemberi újbóli bevezetése óta összesen 1,6 millió darab matrica fogyott, ami 50 százalékkal több mint tavaly ilyenkor. A pártelnök szerint ez is igazolja: amennyiben a matrica ára megfizethető, akkor az úthasználók inkább megvásárolják azt, mintsem kockáztatnák a lebukást és a bírságot. Utalt arra, hogy ez év március 21-ig összesen 6,9 milliárd forint folyt be matricaeladásból, ami a múlt évi 15,3 milliárd forintos bevétel csaknem fele. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Egy nap után kiderült az oltási rendszer hibabejelentő telefonszáma

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Hogyan jöttek létre az univerzum legnehezebb anyagai?

Gulyás Gergely elmagyarázta, miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a kormány

Gulyás Gergely elmagyarázta, miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a kormány