Tetszett a cikk?

A Yahoo Inc. Pénteken bejelentette, hogy 575 millió dollár készpénzért megvásárolja a Kelkoo SA-t, Európa harmadik legnagyobb árösszehasonlító portálját – írja a CNN Money.

A keresőiről ismert amerikai cég ezzel a lépéssel külföldi jelenlétét akarja erősíteni, hogy behozza lemaradását a Google Inc. és a Microsoft MSN keresőjéhez képest. A Google ugyanis máris kifejlesztette saját árösszehasonlító bevásárló szájtját, a Froogle-t., a Yahoo pedig korábban már megváráolta az Overture-t és az Inktomi-t, hogy bővítse saját szájtjának keresési lehetőségeit.A havi 27 millió látogatót magáénak tudó Kelkoo tavaly már nyereséges volt, és bankárok régóta várták, hogy tőzsdére megy vagy felvásárolja egy nagy cég, a Yahoo, pedig most kezd visszatérni a porondra az internetes hirdetések apálya után, és azt igéri, nem bocsát el senkit a Kelkoo 250 dolgozója közül.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Elérkezett a rendszerváltás-kompatibilis utcanevek kora

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Van 20 871 magyar, akinek a nevét elvitte a NASA a Marsra

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás

Kétfordulós lesz az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választás