Tetszett a cikk?

A Matáv-csoport eredményének döntő része az anyacégnél és nem a leányvállalatoknál keletkezik.

A Matáv Csoport adózott eredménye 80,919 millió forint lett, a magyar számviteli szabályok szerint, amely 11,5 milliárd forinttal haladja meg az éves gyorsjelentésben szereplő az európai számviteli normák (IFRS) szerinti értéket. Az magyar számviteli szabályok szerinti konszolidált eredmény közel 18 százalékkal nőtt a 2002. évihez képest.A Matáv Rt. eredménye ebből, a magyar számviteli szabályok szerint számolva, 75,174 millió forint volt, amely azt jelzi, hogy a csoport eredményének döntő része az anyacégnél és nem a leányvállalatoknál keletkezik. Nem szavad elfelejteni, hogy kiemelt osztalékok és osztalékelőleg fizetésével a Matáv eladósította a Westelt, jegyzi meg a portfolio.hu.A Matáv igazgatósága azt javasolja az április 25-én összeülő közgyűlésnek, hogy a 100 forint névértékű törzsrészvényenként 70 forint, míg a 10 ezer forint névértékű elsőbbségi részvényekre 7 ezer forint osztalékot fizessenek ki. A fennmaradó 2,52 milliárd forint adózás utáni eredményt pedig helyezzék az eredménytartalékba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Karácsony: Budapest nélkül nem fog az ország talpra állni

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Tavaly haltak meg a legtöbben Olaszországban a második világháború óta

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen

Több mint 100 nyelvre érkezik ingyenes, valós idejű fordítás a Cisco WebExen