Tetszett a cikk?

Az iparűzési adó 100 százalékát le lehessen vonni a nyereségadó-alapból – javasolta Csillag István a versenyképességi tanács hétfői ülésén.

Csillag szerint az adóteher csökkenése mintegy 30 mrd Ft-os bevétel kiesést jelent majd a költségvetés számára. Az iparűzési adó jelenleg a korrigált árbevétel 0-2 százaléka lehet. Március 19-én a gazdasági miniszter úgy nyilatkozott, az önkormányzatok legfontosabb bevételi forrásának tekinthető iparűzési adót a jövőben vagy le lehetne vonni a nyereségadó alapjából, vagy a társasági nyereségadó 16 százalékából durván 10 százalék lenne az önkormányzati bevétel, 6 százalék pedig a költségvetésbe kerülne.A miniszternek számos javaslata van az SZJA mérséklésére vonatkozóan is, erről azonban nem árult el részleteket. Kuncze Gábor azonban korábban jelezte, hogy az SZDSZ két kulcsos SZJA-ban gondolkodik, a középső, 26 százalékos kulcs megszűnne, és az alsó, 18 százalékos kulcs határa jelentősen feljebb tolódna.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!