Tetszett a cikk?

A Gfk Piackutató Intézet felmérése szerint tavaly év végén a lakosság négy százaléka lakás-, három százaléka áruvásárlási; folyószámla-, illetve személyi kölcsönnel adós.

A négyezer fő személyes megkérdezésével végzett felmérésből tovább kiderült, hogy az emberek két százalék pedig autóhitelt vagy lízinget törleszt. Előző évhez képest alig változott a helyzet, csupán az autóhitelt, -lízinget igénybe vevők aránya nőtt egy százalékponttal. Ugyanennyivel csökkent a folyószámla hitelkerettel és a lakáskölcsönnel rendelkezők aránya a 2002-es adatokkal összehasonlítva.Lakáshitelt többnyire a 20-40 évesek vesznek fel, ebből a korosztályból tevődik össze a lakáshitellel rendelkezők 61 százaléka. Jövedelem szerint a 100 és 200 ezer forint közötti havi nettó bevételű háztartásban élők vesznek fel leggyakrabban lakáshitelt. Az országos átlagtól regionálisan Közép- és Dél-Dunántúl, valamint Budapest marad el.A piackutatók szerint a jövőben a bankok szolgáltatásai közül az ügyfelek legnagyobb része forintszámlát bankkártyával és hitelt szándékozik igénybe venni. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Temetés? Hamvasztás? A komposztálás a zöld megoldás

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Kiállt a dolgozókért, ezért kirúgták a cserkeszőlői fürdő szakszervezeti titkárát

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában

Előjogok járnának az oltottaknak Ausztriában