Tetszett a cikk?

A lengyel kormány kötelezi magát, hogy az amerikai céget a teljes beruházási költség 20-30 százalékáig támogatja.

A végleges adatok szerint 100 millió euró értékű lesz az a beruházás, amelyet a Whirlpool amerikai háztartásigép-gyártó a lengyelországi Wroclavban valósít meg: a terv keretében új tűzhely-termékcsalád gyártását kezdik meg, továbbfejlesztik a cég már meglévő hűtőszekrény- és mosogatógép termékcsaládját, és bővítik a wroclawi gyárban működő technológiai fejlesztési központot.A Whirlpool számításai alapján a beruházás mintegy 1000 új munkahelyet teremt majd Wroclawban. A múlt hét végén aláírt szándéknyilatkozat szerint a lengyel kormány kötelezi magát, hogy az amerikai céget a teljes beruházási költség 20-30 százalékáig támogatja. Ugyanakkor a Whirlpoolnak 10 millió eurót készpénzben kell kifizetnie.A Whirlpool Europe azóta, hogy 15 évvel ezelőtt megérkezett Európába, több, mint 2,7 milliárd eurónak megfelelő összeget fektetett páneurópai beruházásokba. A cég a gyár új, most bejelentett fejlesztését európai gyártóhelyeinek a karbantartására és bővítésére szánt éves költségvetésén kívüli forrásokból finanszírozza. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

London méretű jéghegy szakadt le az Antarktiszról – videó

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

A kormány március 16-ig meghosszabbította a veszélyhelyzetet

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban

Blikk: Trükkel oldják meg a helyben fogyasztás tilalmát egy kaszinóban