Tetszett a cikk?

Ismét több történelmi csúcs dőlt meg a Budapesti Értéktőzsdén. A BUX napközben 11 451,79 ponttal megdöntötte mindenkori csúcsát, és a 11 326,5 pontos záróár is történelmi magasság.

Kedden a legnagyobb növekedést 12,71 százalékot a Danubius produkálta, de a napok óta történelmi csúcsokat döntögető OTP és MOL is erősödött, egyaránt 0,85 százalékkal, előbbi 4031, utóbbi 7735 forintra.A történelmi eseményekben gazdag nap másik csúcspontja az Antenna Hungáriához fűződik. A távközlési társaság tíz év óta először osztalékot szeretne fizetni befektetőinek, derül ki a cég közgyűlési meghívójából. A vállalat igazgatósága 10 százalékos, a részvények névértékére vetítve 100 forintos osztalék kifizetését javasolja majd a tulajdonosoknak. Az Antenna Hungária papírok ezt a szándékot napközben, nagy forgalom mellett, 10 százalék feletti erősödéssel hálálták meg, ezért a részvény kereskedését egy időre fel is kellett függeszteni. A papír végül a hétfőinél 9,6 százalékkal magasabban zárt.A részvény szárnyalásának fő oka a meglepetést okozó osztalékfizetés lehet. Korábban a nyereséget rendre visszaforgatták a cégbe, míg az ezredforduló után a Vodafone-részesedés okozta veszteség miatt nem futotta osztalékra. A cég rövid és hosszú lejáratú kötelezettségei jelenleg is megközelítik a 26,5 milliárd forintot. Az osztalékfizetés a tavalyi év 1,26 milliárd forintos nyereségének csaknem egészét felemészti. A váratlan nagylelkűséget megfigyelők leginkább a társaság közelgő privatizációjának tulajdonítják.

Az Antenna Hungária 74 százalékát tulajdonló ÁPV Rt sajtóértesülések szerint még az idén eladná szakmai befektetőnek az Antenna részvénycsomag egy részét. A részvényt erősítette, hogy a közelmúltban pénhez jutott a társaság. Az Antenna Hungária tulajdonában álló Hunsat a múlt héten eladta részesedését az Eutelsat műholdas társaságban. Az eladási ár a portfolio.hu becslései szerint 20-25 millió euró között mozoghat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset

KSH: Majdnem 450 ezer forint volt a decemberi átlagkereset

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

A Stop Soros törvényt is elkaszálhatja az Európai Bíróság

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba

Mostantól nagyobb akkumulátor kerül a hibrid Audikba