Tetszett a cikk?

A gyorsjelentési szezon kezdete előtt rossz hírrel lepte meg a piacokat a világ legnagyobb mobiltelefon gyártója, a finn Nokia. A társaság profit-figyelmezetést jelentett be. A hírre a technológiai papírok zuhanórepülésbe kezdtek.

A Nokia vezetésének közlése szerint a társaság eladásai 2 százalékkal estek az első negyedévben, ami nem jó hír a tavalyi hasonló időszak 3-7 százalékos növekedéséhez képest – adja hírül a CNN. A Nokia azt is közölte, hogy részvényenkénti nyeresége 0,17 euró lesz, ami a várakozásoknak éppen az alsó határát súrolja.Nem arról van szó, hogy az emberek ne vennének mobiltelefonokat; a piac növekszik, a probléma inkább a Nokia kínálatának hiányosságaiból adódik – vígasztalódnak egyes szakértők. A befektetők reakciója azonban előrejelzi, hogy ezalkalommal a részvényárak nagyon érzékenyen fognak reagálni a cégek eredményeire.A befektetőket készületlenül érő rossz hír, szinte az összes amerikai és nyugat-európai tőzsdét lehúzta. Különösen a magasan szárnyaló technológiai papírok szenvedték meg a váratlan landolást. A Nasdaq 1,2 százalékkal 2 054 pontra esett, a blue chipeket tartalmazó Dow Jones Industrial Average Index mindössze 0,4 százalékot süllyedt és még így is 10 520 ponton zárt. Az európai tőzsdék a tengerentúliakat követve estek. A londoni FTSE 100 0,2 ponttal, a párizsi CAC 40 0,9 ponttal, a frankfurti DAX 0,6 ponttal zárt lejjebb a tegnapinál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

Ausztriában felfüggesztették az oltást az AstraZeneca egy adagjával

"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?

"Ők fogják ceruzámat" – Írhatta-e József Attila a botrányt kavaró nyolcsorost?

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal

Megmagyarázta a kormányhivatal, mi a baj a hódmezővásárhelyi ingyenes buszjáratokkal