Tetszett a cikk?

Hétfőn a parlament elutasította az új ártörvényt érintő valamennyi módosító javaslatot, így végleg hatósági árat vezethet be a kormány a gyógyszerekre.

Megjelent az a kormányrendelet, amelynek alapján kompenzálják a patikákat a gyógyszerekre vonatkozó hatósági ár bevezetése miatt. Ennek nyomán nulla és két millió forint közötti árréstömeg esetén 150 ezer, míg kettő-négy milliós árréstömegnél száz ezer forint jár havonta. Zalai Károly, a gyógyszerészkamara alelnöke szerint az intézkedés segíti, de nem oldja meg a patikák helyzetét. A hatósági árak miatt a kamara szerint 3,5-4 milliárd forint veszteség éri a gyógyszertárakat – írja a Napi Gazdaság.Többszöri módosítás, a paragrafusok ki- és bepakolása ellenére az ártörvény eredeti állapotáról zárószavaz az Országgyűlés. Így a 42. és 43. paragrafus értelmében a támogatott medicinák árát a kormány határozhatja meg. A törvény elfogadásához egyszerű többség szükséges, ám a koalíciós partner álláspontja még nem ismert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

Eddig 1225 rabnál mutattak ki koronavírus-fertőzést a börtönökben

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Egyre több szülő nem engedi iskolába a gyerekét Balassagyarmaton

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának

Hat lába és két farka van egy nemrég született kutyának