szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint hétfőn délután árnyalatnyival erősebben állt a bankközi devizapiacon a péntekinél, az euróval 241,75/85 forinton kereskedtek, 20 fillérrel gyengébben a péntek délutáni 241,95/242,05 forintos árfolyamnál.

A forint 14,36 százalékon állt a 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán délután, 64 bázispontra közelítette meg a sávszélt. A piacon alacsony forgalmú, unalmas kereskedésről számoltak be, az euróval 241,75-242,00 forintos szűk sávban kereskedtek. A régióban érdekelt befektetők most inkább a zloty piacán voltak aktívak - vélik üzletkötők.

A hét további részében is 241,50-243,00 forint közötti sávban várják az uniós valuta jegyzését, a forintra gyengítően hathat, ha a 17 órakor nyilvánossá váló februári államháztartási hiány  nagyobb lesz a piac által várt mintegy 190 milliárd forintnál. A Pénzügyminisztérium 171,2 milliárd forintos februári hiánnyal számolt. 

A dollár szélesebb, 182,85-183,35 forintos határok között ingadozott, a hétfőn délután jegyzett 183,30/40 forintos dollár kurzus alig különbözött a pénteki 183,25/30 forintos árfolyamtól. A forintpiacon 7,70/90 százalékos változatlan szinten maradt  az overnight kamat, a hosszabb lejáratokon 5-10 bázisponttal csökkentek a kamatok.

Az állampapírok másodpiacán is mérsékelt volt a forgalom, de a vásárlói túlsúly következtében minden lejáraton csökkent a hozamszint. A rövid lejáratokon 4-5 bázisponttal csökkent a hozam az egy éves határidőig, a középlejáratokon 9-10 bázisponttal mentek lejjebb a hozamok, a 15 éves átlaghozam pedig 8 bázisponttal zsugorodott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Spekulációs nyomás alatt a forint

Kisebb spekuláció érezhető a forintpiacon, amely a hazai valuta erősödésére irányul – jelentette ki Járai Zsigmond, a Magyar Nemzeti Bank elnöke az MTV Este című műsorában. A verbális intervencióként is felfogható nyilatkozatra a forint nem reagált: a kedd délutáni 241,50 forint/eurós kurzusról szerda reggel csupán 242,15-ig gyengült a magyar fizetőeszköz.

MTI Gazdaság

Nyugodtabb piacon gyengült a forint

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon a tegnap délutáni árfolyamhoz képest, az eurót reggel és 16 óra tájban is 242,30/50 forinton jegyezték, másfél forinttal erősebben a szerda délutáni 241,80/90 forintos árfolyamnál.

MTI Gazdaság

Erősen nyitott a forint

A forint kedden az előző napi magas szintjén nyitott a bankközi devizapiacon, az eurót 241,75/85 forinton jegyezték.

Gazdaság

Ismét hódíthat a forinthitel

A hitelfelvétel céljától függ, hogy érdemes-e még mindig svájci frankban eladósodni. A lakáskölcsönöknél már kifejezetten versenyképes a forint, különösen az új lakásoknál. A használt lakásoknál pedig érdemes végiggondolni, hogy megéri-e a néhány forinttal kisebb törlesztőrészletért nagyobb kockázatot vállalni.

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Online is kitölthető lesz a 2021-es népszámlálási kérdőív

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

Washington Post: Beindult az illiberális lengyel sajtódaráló

„Ez hiba volt”: Maszk nélkül fotózkodott a Fradi-Újpesten a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője

„Ez hiba volt”: Maszk nélkül fotózkodott a Fradi-Újpesten a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője