szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX 501,53 pontos emelkedéssel, 18563,37 ponton zárt hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest ez 2,78 százalékos erősödés.

A tőzsde forgalma 20,645 milliárd forint volt. A vezető részvények kivétel nélkül emelkedtek a hétfői kereskedési napon. Az MTI által megkérdezett üzletkötők szerint elsősorban a múlt hét közepén bekövetkezett esést korrigálta a piac hétfőn. A legnagyobb forgalma az OTP papíroknak volt, csaknem 8,4 milliárd forintot tett ki. A bankpapír árfolyama 230 forinttal, 3,26 százalékkal 7280 forintra nőtt. 

Új történelmi csúcsot ért el a Mol hétfőn napközben, az eddigi legmagasabb kötésárán, 16590 forinton is forgott. A Mol árfolyama 8,3 milliárd forintos forgalom mellett 500 forinttal, 3,12 százalékkal 16500 forintra emelkedett zárásra. A Richter szintén 500 forinttal, 1,86 százalékkal 27400 forintra erősödött, forgalma meghaladta a 735 millió forintot. A Matáv árfolyama 980 forinton zárt, 28 forinttal, 2,94 százalékkal drágábban, mint az előző napi, pénteki záróára. A távközlési papír forgalma 1,57 milliárd forint volt.

Csáky Attila, a HVB Bank üzletkötője szerint tovább folytatódik a külföldi, "friss pénzek" beáramlása a régióba. Hozzátette: mind a cseh, mind a lengyel tőzsde is erősödött hétfőn. A következő időszakról szólva elmondta, hogy  - bár nincsenek túlsúlyban -, vannak olyan külföldi elemzők, akik a jelenlegi árfolyamokhoz képest alacsonyabb célárfolyamokat prognosztizálnak 12 hónap múlva. Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Rt. üzletkötője úgy látja, hogy erősödött a globális befektetői hangulat is.

Az üzletkötők kiemelték az Egist, amely hétfőn ismét új csúcsot ért el 18.095 forintos szinten. A záróára 17.950 forint volt, ami 250 forinttal, 1,40 százalékkal magasabb, mint a pénteki. Forgalma 464,9 millió forint volt. A BUMIX 1.562,07 ponton zárt, ez 10,25 pontos, 0,66 százalékos erősödés az előző napi záráshoz viszonyítva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Több száz pontot zuhant a BUX

Hétfő délután 2 órára a BUX több mint 700 pontot zuhant, és 18 100 pont alatt állt meg. Az éles korrekciót azonban gyors emelkedés követte, és egy órán belül már több mint 300 pontot dolgozott le zuhanásából az index.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Két nap alatt 900 ponttal esett a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX két nap alatt összesen több mint 900 ponttal esett, és csütörtökön 17 763 ponton zárt. Jelentősen estek a sztárpapírnak számító Mol és OTP részvényárai is.

Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

Maruzsa szerint az őszi szünetben minden gyereknek otthon kellene maradnia

Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

Nem vesznek fel betegeket a mohácsi intenzívre, mert minden szakdolgozó karanténban van

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő