szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az egyik vezető európai fapados légitársaság, a brit easyJet februárban 2,169 millió utast szállított, 16 százalékkal többet a tavaly februári 1,865 milliónál.

A verseny azonban erősödik: csökken az egy jutasra jutó bevétel az árkedvezmények miatt, és csökkent az easyJet járatainak foglaltsága is, 85,9 százalékra az egy évvel korábbi 88,6 százalékról.

A februárral zárult tizenkét hónapban a bevétel 1,176 milliárd fontra nőtt az a 2004. februárral zárult tizenkét hónap 992 millió fontjáról - közölték a vállalatnál hétfőn. Az utasok száma 26,4 millióra gyarapodott 21,5 millióról, de az átlagos foglaltság 84,2 százalékra csökkent 84,4 százalékról.

A easyJetnél a szeptemberrel zárult legutóbbi pénzügyi évben az átlagos jegyár 42,28 fontra csökkent az egy évvel korábbi 43,28 fontról, és a bevétel, rendelkezésre álló utaskilométerenként, 4,29 pennyre fogyatkozott 4,43 pennyről.

A múlt héten a fő versenytárs, az ír Ryanair az utasszám 13 százalékos növekedéséről számolt be tavaly februárhoz képest, 2,12 millióra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hazai gazdaság

Fapados légiháború

Utolsó vérig menő háborúba kezdtek a fapados légitársaságok, s ebben a célpont a múlt héten a Wizz Air lett. A legnagyobbak jóformán nullára olvasztott jegyárakkal hajszolják egymást a veszteségbe, így a piac mintegy hatvan szereplője közül csak a legtőkeerősebbek maradhatnak talpon.

Gazdaság

Itt a régió első fapados csődje

Az ez ideig egyetlen olcsó repülőjáratokat üzemeltető lengyel légitársaság, az Air Polonia vasárnap beszüntette gépei indítását és a jegyeladást. A társaság egyik képviselője azzal indokolta a lépést, hogy az Air Polonia fő befektetője kivonul a vállalatból.

Gazdaság

Tőlünk repül a legtöbb fapados

A tíz új EU-tagország körében Budapest vezet a fapados járatok sűrűségét tekintve: kilenc légitársaság több mint negyven európai nagyvárosba repíti az utasokat - mondta Kolber István, a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter.

Gazdaság

Újabb botrány a kelet-európai fapadosoknál

A régióban terjeszkedő európai légitársaságok körében máris vihart kavart a februártól induló új diszkont-légitársaság, a Centralwings megjelenése, amely a lengyel nemzeti légitársaság tulajdonában van.

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Szennyezés miatt hív vissza egy sajtot a Lidl

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Már a koronavírus-járvány előtt megroppant a fővárosi lakáspiac

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában

Naponta közel 100 ezren fertőződnek meg a koronavírussal csak Angliában