Tetszett a cikk?

Az EU nem lelkesedik az evaküszöb emelésének ötletéért, ám eljárást nem fontolgatnak Magyarország ellen. Brüsszelben nemtetszéssel fogadták azt a kiszivárgott hazai elképzelést, hogy a kis- és középvállalkozók evaküszöbét megemeljék.

A pénzügyminisztériumban fontolóra vették, hogy a 25 millió forint éves bruttó árbevételt ötvenmillióra emeljék - írja a Napi Gazdaság. Nevük elhallgatását kérő bizottsági források egybehangzóan úgy nyilatkoztak a lapnak, hogy az EU áfabizottsága február 24-i ülésén, amelyen egyebek mellett foglalkoztak az eva rendszerével, világos volt, hogy „rezgett a léc”.

Az Európai Bizottság és a tagállamok képviselőiből álló úgynevezett áfabizottság arra volt kíváncsi, hogy a magyar egyszerűsített adóeljárás nem sérti-e az értéknövekedési adóról szóló közösségi irányelvet. Brüsszeli források szerint, ha az előző biztos útmutatásai szerint járnak el, aligha törődtek volna bele az eva jelenlegi formájába.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Kétkulcsos eva és tánya 2006-tól?

Kétkulcsos rendszert javasol bevezetni 2006-tól az egyszerűsített vállalkozói adónál (eva) és a társasági nyereségadónál az Adóreform Bizottság, valamint gyökeresen átalakított önkormányzati finanszírozást 2007-től - mondta Akar László, a testület elnöke szerdán.

MTI Gazdaság

Brüsszel szerint EU-konform az eva

Összhangban van az egyszerűsített vállalkozási adó (eva) az uniós szabályozással - ezt tegnap először mondta ki nyíltan az uniós szakértők véleményére alapozva Kovács László, az adópolitikáért felelős EU-biztos, miután Brüsszelben fogadta Draskovics Tibor pénzügyminisztert.

150 ezer forintra is büntethetik, ha megszegi a hatósági házi karantén szabályait

150 ezer forintra is büntethetik, ha megszegi a hatósági házi karantén szabályait

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Hatan haltak meg szén-monoxid-mérgezésben és lakástűzben a hosszú hétvégén

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók

Visszakerült a helyére a Nyugati pályaudvar első kupolája – fotók