Tetszett a cikk?

Az Európai Unió versenyhatóságának szerepét is betöltő Európai Bizottság dönt majd arról, megveheti-e a német E.On a Mol Rt. gázüzletágát.

A magyar Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csak a bizottság oldalán csatlakozik a vizsgálathoz - írja a Napi Gazdaság. A felek már eljuttatták kérelmüket a bizottsághoz, amely az érvényes szabályok szerint az összes tagállamot felszólítja: 15 napon belül jelezzék, van-e észrevételük az üggyel kapcsolatban.

Ezután hivatalosan 125 nap az elbírálás határideje. Elvileg persze sokkal hamarabb is döntés születhet, ám az ügy nagyságrendjére való tekintettel valószínűbb, hogy csak alapos vizsgálat után születik meg a határozat – értesültünk versenyhivatali forrásból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

A Mol még az idén 50 százalék fölé kerülhet az INA-ban

A Molnál bíznak benne, hogy az idén, várhatóan a második félévben, több mint 50 százalékra növelik a részesedést a horvát INA olajtársaságban - írta a Dow Jones hírügynökség. A cég átszervezi saját benzinkúthálózatát is: egy-két hónapon belül közel 50 kutat elad Lengyelországban és Csehországban.

MTI Gazdaság

Tőzsdei gyorsjelentések: szárnyaló Mol, betegeskedő Matáv

Ismét alaposan rávert az elemzői prognózisokra a Mol: a magyar olajcég minden várakozást megszégyenítő, 55,16 milliárd forintos nyereségről adott számot péntek reggel közzétett negyedik negyedéves eredménykimutatásában. A profit 22 százalékkal haladja meg a Reuters 45,31 milliárd forintra számító, 11 elemző várakozása alapján készített konszenzusát.

Gazdaság

Óriáshitelt vesz fel a Mol

A Mol Rt. 500 millió eurós hitel felvételét tervezi egy több bankból álló nemzetközi hitelezői csoporttól. A leendő ügylet iránt érdeklődő pénzintézetek várhatóan még ezen a héten megküldik ajánlataikat az olajcégnek.

Ha túl gyorsan lemerül a telefonja, az nagyon rosszat is jelenthet

Ha túl gyorsan lemerül a telefonja, az nagyon rosszat is jelenthet

Évekkel később is rosszul jár a gyerek, ha az anya szoptatáskor cukros üdítőket iszik

Évekkel később is rosszul jár a gyerek, ha az anya szoptatáskor cukros üdítőket iszik

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak

Gábor Zsazsa hamvai egy németországi bank széfjében vannak