szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Sanofi-Aventis gyógyszergyártó cég mintegy 15 millió euró beruházással kutatás-fejlesztési központot hoz létre magyarországi leányvállalatánál, a Chinoin Rt.-nél.

Ezt Jean-Francois Dehecq elnök-vezérigazgató jelentette be hétfőn Budapesten azt követően, hogy tárgyalt Gyurcsány Ferenc miniszterelnökkel és Rácz Jenő egészségügyi miniszterrel.

A Chinoin megvásárlása óta a korábbi Sanofi-Synthelabo több mint 100 milliárd forintot fordított a magyar gyógyszercég teljes gyógyszeripari tevékenységének megújítására, a felfedező kutatástól a gyógyszer promócióig, a kémiai és gyógyszeripari tevékenység modernizálására és a disztribúciós központ kiépítésére.

A cég 2300 főt foglalkoztat Magyarországon és közülük háromszázan a kutatás-fejlesztés területén dolgoznak. A magyar kutatók az utóbbi években két originális molekulát fedeztek fel, amelyek fejlesztése már folyik. A Sanofi-Aventis budapesti kutatói a cég 45 tudományos projektjének egy vagy több szakaszában is részt vesznek, a felfedező kutatástól a klinikai vizsgálatokig - mondta a cég elnök-vezérigazgatója.

A cég magyarországi piaci részesedése 10 százalék - tette hozzá, de nem közölte, hogy a hazai termelés, vagy a belföldi forgalom arányában-e. Annyit azonban elmondott, hogy a cég magyarországi nettó árbevétele 100 milliárd forint körül van és a beruházásokra és fejlesztésekre a következő években is évi 30 millió euró körüli összeget költenek.


VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Több budapesti polgármester koronavírusos, elmarad a Fővárosi Közgyűlés

Élményvárossá tennék Budapestet, 3 milliárdot már kaptak hozzá az államtól

Élményvárossá tennék Budapestet, 3 milliárdot már kaptak hozzá az államtól

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet

Kövér eddig 79 millióra büntette a képviselőket, Jakab Péter fizette a legtöbbet