szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A spanyol PRISA kiadócsoport segítségére siet a pénzügyi nehézségekkel küszködő Le Monde-nak: a kiadó 25 millió eurós tőkeinjekciót tervez a francia lapnak juttatni, amelynek fejében saját részesedését mintegy 15 százalékosra növeli az újságban.

A madridi székhelyű kiadó hétfőn közleményben tudatta: a spanyol tőzsdefelügyeletet már tájékoztatta arról, hogy "elvi egyezséget kötött" a francia lapot kiadó Le Monde SA részvénytársasággal a tervezett tőkeemelésben való részvételéről. A PRISA hazájában szintén a sajtópiacon tevékenykedik, e csoport adja ki az El País című spanyol újságot.

A Le Monde vezetői várhatóan kedden szavaznak a pénzügyi műveletről, amelyben a tervek szerint a Lagardere SA francia csoport is részt venne, szintén 25 millió eurós tőkeinjekcióval 15 százalékos részesedésért cserébe.

Más francia lapokhoz hasonlóan a Le Monde-nak is gondokat okoz, hogy példányszáma és hirdetési bevételei csökkennek, míg a nyomdaköltségek meglehetősen magasak. A francia lapok közül nem is elsőként nézett befektetők után: januárban a Libération döntött úgy, hogy elfogadja Edouard de Rothschild pénzmágnás 20 millió eurós tőkeinjekcióját, tavaly pedig Serge Dassault hadiipari nagyvállalkozó vonta ellenőrzése alá a Le Figarót.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Média

Februárban újabb Springer-lap indul Oroszországban

A német AxelSpringer február végén indítja Oroszországban a Wallpaper havi magazin orosz nyelvű változatát, ami már a harmadik Springer-kiadvány azóta, hogy a német lapkiadó tavaly belépett az orosz piacra. A lap a csúcskeresetű, 25-40 éves korosztályt célozza meg.

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött

A pécsi NB I.-es kosárlabdacsapat fele megfertőződött

Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs

Itt a második hullám, visszatért az operatív törzs