szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A frankfurti értéktőzsdét üzemeltető Deutsche Börse részvénytársaság vasárnap este kiszállt a londoni értéktőzsdéért (LSE) folyó versenyből, bejelentve, hogy visszavonja ajánlatát.

A Deutsche Börse részvényenként 5,30 fontot kínált az LSE-ért, összesen 1,3 milliárd fontot, azonban az ajánlatot az LSE vezetése már kétszer visszautasította, és legutóbb a Deutsche Börse legnagyobb részvényesei is megelégelték a kísérletezést. A belső ellenzék a Deutsche Börse részvényeinek 35 százalékát birtokolja.

A Deutsche Börse fenntartotta a jogot, hogy új ajánlatot tegyen, ha a másik versenytárs, a párizsi, a brüsszeli, az amszterdami és a lisszaboni értéktőzsdét, valamint a londoni LIFFE határidős és származékos piacot működtető Euronext tőzsdetársaság konkrét ajánlatot tesz. A Euronext többször határozottan jelezte érdeklődését az LSE iránt, de árajánlattal még nem hozakodott elő.

Az LSE vezetése értésre adta, hogy csak részvényenként legalább hatfontos ajánlatot venne komolyan, miután az elmúlt két hónapban az LSE részvényének piaci ára 4,30 fontról hat font fölé emelkedett.

A Deutsche Börse először 2000-ben próbálkozott az egyesüléssel az LSE-vel, ám ajánlatát az LSE részvényesei akkor sem fogadták szívesen, majd a tárgyalásoknak véget is vetett a stockholmi OM Group tőzsdetársaság ellenséges ajánlata az LSE-re, amely egyébként ugyancsak nem járt sikerrel. Utóbb, éppen a Euronexttel szemben, a Deutsche Börse elveszítette a licitet a LIFFE-re is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

A svéd tőzsde is megvenné a varsóit

A svéd értéktőzsdét üzemeltető OMX érdeklődik a varsói tőzsde megvásárlása iránt, és már folynak a tárgyalások – írja svéd sajtó. A lengyel börzére a magyar-osztrák tőzsdeszövetség is pályázik.

Gazdaság

A litván tőzsde már a svédeké

A vezető skandináv tőzsde, az OMHEX AB 1,45 millió euróért 44,3 százalékos részesedést vásárolt a Litván Nemzeti Tőzsdében (NSEL) a Litván Nemzeti Vagyonalaptól.

MTI Gazdaság

Közös közép-kelet-európai tőzsde 2010-re

Legkésőbb 2010-ig létrejöhet a bécsi és a budapesti tőzsde által kezdeményezett közös közép-kelet-európai tőzsdei szövetség - jelentette ki Szalay-Berzeviczy Attila New Yorkban.

Gazdaság

Osztrák kézben a pesti tőzsde

A német HVB - részben a bécsi tőzsde megbízásából - összesen 50,3 százalékos részesedést vásárolt belföldi befektetőktől a Budapesti Értéktőzsde Rt.-ben - erősítették meg az osztrák befektetők a hvg.hu-nak.

Biden: A Trump-kormányzat fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak

Biden: A Trump-kormányzat fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

A hegyekbe viszi új atomközpontját Irán, műholdképeken látni, ahogy zajlik az építkezés

Karácsony a kormány ajánlatáról: „Az ég szerelmére, mi lenne, ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?”

Karácsony a kormány ajánlatáról: „Az ég szerelmére, mi lenne, ha egyszerűen nem vennék el a főváros pénzét?”