szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A következő években Közép-Európában, ezen belül Magyarországon is erősíteni kívánja jelenlétét a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting SA - közölte Markus Tellenbach elnök-vezérigazgató.

A konkrét elképzeléseikkel kapcsolatban csak annyit mondott, "szeretnénk, ha lennének újabbak" a két magyar nyelvű médiumuk, a TV2 és a tavaly indított, a női közönséget megcélzó Írisz tévé mellett.

Emlékeztetve arra, hogy a magyar médiatörvény jelenleg erősen korlátozza a kereszttulajdonlást - azt, hogy egy cégnek egyszerre legyen rádiós és televíziós érdekeltsége - úgy nyilatkozott, a jogszabály módosítása esetén nagyon nagy érdeklődést mutatnának az így megnyíló lehetőségek iránt.

Mint megjegyezte, ekkor elképzelhetőnek tartanák a magyarországi tehetségeknek bemutatkozási lehetőséget kínáló zenei rádió, televízió vagy mindkettő indítását. "Az ország látná hasznát a liberalizációnak" - mondta a médiatörvényről szólva az elnök-vezérigazgató, aki hozzátette, Európa-szerte a lazítás felé mutatnak a helyi szabályozások módosításai.

A tavalyi év során eredményesen sikerült újra-pozicionálni a TV2-őt - mondta Markus Tellenbach, aki múlt november óta a magyar kereskedelmi csatornát tulajdonló MTM-SBS Rt. elnöke is, megjegyezve, a korábbinál fiatalosabb, modernebb lett a csatorna, amelynek "nagyon stabil a nézettsége".

Markus Tellenbanh azt mondta, Magyarországon az SBS-nek nincsenek a nyomtatott sajtóval kapcsolatos befektetési tervei.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sváby cége pert indít a TV2 "álriportja" miatt

Az év leleplezése helyett az év viccéről beszélt a kereskedelmi csatorna legnagyobb műsor-beszállítója és az egyik fővárosi parkolási társaság vitája kapcsán Lóránt Gergely, a TV2 pr-és marketing vezetője.

hvg.hu Média

Minden, amit a TV2 új sorozatáról tudni lehet

Információs zárlat közepette, titokzatos teaserrel indult a TV2 hamarosan kezdődő napi sorozatának bevezető kampánya. A tizenhét állandó főszereplőt felvonultató sorozaton hónapok óta csaknem kétszáz ember dolgozik.

Hamarosan indul a kormányközeli gigabank

Hamarosan indul a kormányközeli gigabank

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával

Sok autós rosszul járhat a kgfb-díjak felülvizsgálatával