szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A TV2 csatornát működtető MTM-SBS Rt. az előzetes adatok alapján 22,55 milliárd forintos nettó árbevétel mellett 2,53 milliárd forint adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet, amely rekordnak számít a cég történetében.

A társaság mérlegfőösszege az előző év azonos időszakához viszonyítva 12 százalékkal, 15,19 milliárd forintra nőtt 2004-ben. Kereszty Gábor vezérigazgató szerint a csatorna 1997-es alapítása óta üzletileg a tavalyi év volt a legsikeresebb. Amellett, hogy a rendkívül dinamikusan növekvő televíziós piacon megőrizték részesedésüket, mindezt úgy tették, hogy a korábbi évek vesztesége után tavaly már érdemben nyereséget termeltek.

Ennek egyik kulcseleme az volt, hogy miközben az árbevétel a reklámpiaci átlagot meghaladóan (14,7 százalékkal) növekedett, a működési költségeket sikerült szinten tartani, és a hatékonyságot javítani. Alig három év alatt megszilárdították a társaság pénzügyi helyzetét, és a csatorna a tulajdonos SBS Broadcasting médiaérdekeltségei között ma már az egyik zászlóshajónak számít.

Várdy Zoltán kereskedelmi igazgató hozzátette: a kimagasló reklámbevétel bizonyítja, hogy a TV2 által biztosított fix ár és a fogyasztó elérések garantált teljesítése vonzó volt a hirdetők körében, hiszen így az ügyfél költségvetése ismeretében biztonsággal tudta tervezni, hogy milyen fajlagos költséggel, hány fogyasztót ér el. Az eredményekhez nagyban hozzájárult a csatorna integrált márkakommunikációt előtérbe helyező értékesítési módszere is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Sváby cége pert indít a TV2 "álriportja" miatt

Az év leleplezése helyett az év viccéről beszélt a kereskedelmi csatorna legnagyobb műsor-beszállítója és az egyik fővárosi parkolási társaság vitája kapcsán Lóránt Gergely, a TV2 pr-és marketing vezetője.

hvg.hu Média

Minden, amit a TV2 új sorozatáról tudni lehet

Információs zárlat közepette, titokzatos teaserrel indult a TV2 hamarosan kezdődő napi sorozatának bevezető kampánya. A tizenhét állandó főszereplőt felvonultató sorozaton hónapok óta csaknem kétszáz ember dolgozik.

MTI Gazdaság

Új csatornát indítana itthon a TV2 tulajdonosa

A következő években Közép-Európában, ezen belül Magyarországon is erősíteni kívánja jelenlétét a TV2 tulajdonosa, az SBS Broadcasting SA - közölte Markus Tellenbach elnök-vezérigazgató.

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Minden rekordot megdöntött a használt autók adásvétele

Hatalmasat ment ma Kiss Norbert, simán verte az Eb-címvédőt a Hungaroringen

Hatalmasat ment ma Kiss Norbert, simán verte az Eb-címvédőt a Hungaroringen

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában

Kiemelt figyelmet kap majd a környezetvédelem Jacinda Ardern következő ciklusában