Tetszett a cikk?

Két nagy, komplex szolgáltatást nyújtó autópláza is épül Budapesten, kihasználva a jármű-kereskedelemben életbe lépő enyhébb uniós szabályozást. Az M3-as kivezető szakaszán épülő plázában haminc, a békásmegyeriben pedig legalább fél tucat márka modelljeit fogják árulni.

Elsőként a Csiki-Bege Kft. autóplázája nyílik meg április második felében, Békásmegyeren. Az üvegpalotában hat szinten, 18 ezer négyzetméteren várják a vásárlókat, és itt rendezik be majd Magyarország eddigi legnagyobb, ötvenállásos szervizét is - írja a Világgazdaság.

Az autópláza kínálatában hat-hat autó- és motorkerékpár-márka szerepel. Olasz és japán márkákról van szó, ám a pontos listát csak később teszik közzé – tudtuk meg Csiki-Bege Lajostól, a kft. ügyvezető igazgatójától.

Kiegészítő szolgáltatások sora teszi vonzóvá és egyedivé az új létesítményt: többek között fitnesz-wellness központ, bowlingpálya és pub, egészségmegőrző központ is szerepel a kínálatban. A beruházásra közel hárommilliárd forintot költött a Csiki-Bege Kft.

A lap szerint várhatóan év végére meg is nyílik az M3-as autópálya kivezető szakasza mellett épülő gigantikus autópláza, ahol a tervek szerint 30 személygépkocsi és hat motorkerékpár-márka modelljei közül választhatnak az érdeklődők.

A beruházó, az e célra létrejött Európa AutóPláza Rt. a jövőre készül, hiszen az Európai Unió gépkocsi-kereskedelmét szabályozó úgynevezett csoportmentességi előírásnak megfelelően novembertől megszűnik a jelenlegi területi exkluzivitás: akkortól bármelyik kereskedő bárhol új egységet nyithat. A magyar kereskedők attól tartanak, hogy az év végétől a tőkeerős nyugati versenytársak is megjelennek a piacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Tovább fogynak a boltok a községekben

Tovább lassult a működő üzletek számának növekedése 2004-ben - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) hétfőn. Tavaly év végén Magyarországon 112,1 ezer gazdasági szervezet összesen 166,2 ezer kiskereskedelmi üzletet működtetett.

Gazdaság

Angol kézbe kerül négy dunántúli pláza

A Plaza Centers júliusban a Magyarországon üzemelő plázáiból tizenkettőt adott el a Klepierre francia cégcsoportnak, a maradék négy eladására pedig most egy angol befektetővel kötött előszerződést.

Öt magyar kistelepülésen indít klímavédelmi projektet a Belügyminisztérium és a WWF

Öt magyar kistelepülésen indít klímavédelmi projektet a Belügyminisztérium és a WWF

Figyelmeztet az FBI: a Windows 7 veszélyes, nem szabad használni

Figyelmeztet az FBI: a Windows 7 veszélyes, nem szabad használni

Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája

Hyundai villanyautókkal bővült a MOL Limo flottája