szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A legkisebb cseh mobilszolgáltató, az Oskar esetleges felvásárlásáról tárgyal a brit Vodafone.

Cseh sajtójelentések szerint az Oskar értéke 1,2 milliárd dollár körül van, adóssága 500 millió dollár. A cég jelenlegi tulajdonosa a kanadai Telesystem International Wireless (TIW).

A Vodafone már a TIW kisebbségi partnere egy 3 milliárd dollár értékűre becsült román mobilcégben, a MobiFonban. A TIW és a Vodafone megállapodása alapján, ha a kanadai cég el akarná adni részét a MobiFonban, a Vodafone-nak kellene azt először felajánlania.

A cseh Mladá Fronta Dnes úgy tudja, hogy a Vodafone vezérigazgatója, Arun Sarin a múlt hónapban Prágában tárgyalt, az Oskar viszont nem kívánta kommentálni az általa spekulációnak minősített hírt.

Az Oskarnak 1,83 millió ügyfele van és 17 százalékos piaci résszel rendelkezik. Tavaly 13,4 milliárd korona bevétele, és 4,15 milliárd korona adózott eredménye volt. A cég tavaly vásárolt meg egy harmadik generációs UMTS koncessziót Csehországban.

A Vodafone-nak jelenleg nincs tulajdona Csehországban, és nem valószínű, hogy a Cesky Telecom privatizációjában végül részt vesz, bár az érdeklődők között volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Harminc százalékkal nőtt a világ mobilpiaca

A mobiltelefonok világméretű eladása 30 százalékkal haladta meg tavaly a 2003. évit, elérve a 674 millió darabot - közölte a szakágazati felméréseket végző Gartner nemzetközi kutatóintézet japán részlege.

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

"Mindannyian vesztettünk ezzel az egésszel" - Dull Szabolcs a HVG Teraszon

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

Szegeden él? Önt is érintheti a Digi mai bejelentése

A plasztikai sebészet is óriásit profitált a koronavírusból

A plasztikai sebészet is óriásit profitált a koronavírusból