szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Zuhant a forint az elmúlt másfél órában a bankközi devizapiacon: a magyar deviza a 244 forint/eurós árfolyamig gyengült a reggeli 241,5-242 közötti kurzussal szemben.

A kereskedők szerint egy londoni befektetési alap, a Royal Bank of Scotland adott el nagy tételben forintot. A piacon elterjedt pletyka szerint a Magyar Nemzeti Bank sem érintetlen abban, hogy gyengült a forint.

Más értesülések szerint viszont a jegybank nem interveniált, hanem több nagy, eddig a forint erősödésére játszó nyugati alap profitrealizáló forinteladásáról van szó.

A forgalom jelentős a piacon, az eurót jelenleg a 243,50 forint/eurós kurzus körül jegyzik. Kérdés persze, hogy a forint gyengülése tartós marad-e - mondják a piacon.

A forintgyengüléssel párhuzamosan közepes eladási hullám indult az állampapírok másodpiacán: a hozamszintek minden lejáratra 10-15 bázisponttal emelkedtek. A piaci események meglátszottak az Államadósság-kezelő Központ (ÁKK) déli kincstárjegy-aukcióján is, ahol a 12 hónapos papírok átlaghozama 20 bázisponttal újra hét százalék fölé emelkedett. Az érdeklődés olyannyira lanyha volt, hogy az ÁKK hatmilliárd forinttal még csökkentette is az eredetileg 30 milliárd forintosra tervezett kibocsátást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Erős forintra panaszkodik Gyurcsány Szöulban

Ostorozta az erős forintárfolyamot Gyurcsány Ferenc kormányfő a Koreai Köztársaság fővárosában, miután tárgyalt a Samsung Electronics dél-koreai óriáscég leányvállalata, a Samsung SDI vezetőivel.

MTI Gazdaság

Alacsony forgalomban erős maradt a forint

A forint hétfőn délután árnyalatnyival erősebben állt a bankközi devizapiacon a péntekinél, az euróval 241,75/85 forinton kereskedtek, 20 fillérrel gyengébben a péntek délutáni 241,95/242,05 forintos árfolyamnál.

Gazdaság

Támadás a forint ellen az ünnepi hétvégén?

A forint elleni spekulációs támadásra adhat lehetőséget, hogy a március 15-i ünnepi munkaszünet miatt a jegybank nem tud majd beavatkozni a devizapiacon a nemzeti valuta árfolyamának védelmében. A kereskedők szerint a szünetet kihasználva a külföldi befektetők valószínűleg a 240,01 forint/eurós sávszélre tolják a magyar devizát.

MTI Gazdaság

Elemzők szerint nem spekuláció a forinterősödés

Londoni feltörekvő piaci elemzők szerint nem folyik koncentrált spekuláció a forint ingadozási sávja ellen, mert ahhoz túl lassú az árfolyamerősödés, másrészt a piac saját veszteségeiből már tudja, hogy az MNB nem engedi át a forintot a sáv erős szélén.

Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Megverte sógorát, mert az azt terjesztette, hogy megverte őt

Amnesztiát ad a kirgiz elnök azoknak, akik visszafizetik az államtól ellopott pénzeket

Amnesztiát ad a kirgiz elnök azoknak, akik visszafizetik az államtól ellopott pénzeket

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele

20 százalékkal gyorsabban merül az új iPhone, ha 5G-s hálózaton netezünk vele