szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Surányi György, a CIB Bank elnöke várhatóan pénteken kora délután jelenti be, hogy távozik a bank két vezérigazgatója, Farkas Ádám és Karvalits Ferenc.

Új vezérigazgatóvá várhatóan a jelenlegi ügyvezető igazgatót, Török Lászlót nevezik ki.

Farkas Ádám és Karvalits Ferenc 2002. április 1., a korábbi elnök-vezérigazgató, Zdeborsky György távozása óta áll az olasz Banca Intesa tulajdonolta CIB Bank élén társ-vezérigazgatóként: Farkas Ádám az üzleti területeket, Karvalits Ferenc a controllingot és a funkcionális területeket irányítja.

Sajtóinformációk szerint Surányi György már közölte a két vezérigazgatóval, hogy nem hosszabbítja meg lejáró szerződésüket. Mindkét vezérigazgató a BKE pénzügy szakán végzett, illetve oktat, s mindketten tanultak és dolgoztak bel- és külföldön vállalati és kereskedelmi banki területen.

Korábban mindketten ügyvezető igazgatóként tevékenykedtek a Magyar Nemzeti Bankban (MNB).

A CIB Bank 2004-ben - 26 éves fennállása óta - működésének egyik legeredményesebb évét zárta, mérlegfőösszege 2004 végén meghaladta az 1200 milliárd forintot, s tavalyi, 24 milliárd forintos adózott profitja pedig az egyik legjobb volt a magyarországi bankok között.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Surányi: az ár-bér arányok rendbetételére legalább tíz év kell

Magyarországon a kiegyensúlyozott, gyors növekedéshez 4-5 százalékos inflációra lenne szükség az elkövetkező években - mondta Surányi György volt jegybank-elnök egy konferencián csütörtökön Budapesten. Kijelentette: 10- 15 éven belül rendezni kell a bérek arányát az árakhoz képest, mert azok komoly feszültségeket okozhatnak. Szerinte az elmúlt három évben a költségvetési politika nem segítette elő a hosszan tartó stabil gazdasági növekedést Magyarországon

Gazdaság

Surányi nem sietne az euró bevezetésével

A nagy költségvetési hiánnyal küzdő közép-európai országok kezdik belátni, hogy 2010-nél előbb nincs esélyük az eurócsatlakozásra. Surányi György, a jegybank volt elnöke is óv a túlzott sietségtől.

MTI Gazdaság

Surányi: évi 0,25-1 százalék között lehetne az ingatlanadó

Adóreform, illetve az adóterhek csökkentése elképzelhetetlen, ha a személyi jövedelemadó (szja) rendszeréből nem veszik ki az oda nem illő kedvezményeket és szociális támogatásokat - jelentette ki Bokros Lajos és Surányi György a Pénzügykutató és az Allianz Hungária Adózás és verseny című csütörtöki konferenciáján.

Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

Csökken az üzemanyagok ára pénteken

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt

A világ távoli szegletébe is megérkezett a koronavírus – a Marshall-szigetek eddig úszta meg a járványt