szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tavaly bevezetett, 19 százalékos egykulcsos adórendszer nem segítette a szlovákok jövedelmét - írta a Sme című szlovák lap hétfőn, egy országos felmérés eredményét idézve.

Az MVK intézet áprilisban elvégzett felmérése szerint az egységes, egykulcsos adórendszer bevezetése óta a szlovákoknak a 30 százaléka jövedelmének csökkenését észleli, 40 százalékuk úgy érzi, hogy az elkölthető jövedelme nem változott, és csak valamivel több mint 7 százalékuk vallotta, hogy a jövedelme nőtt.

A szlovák pénzügyminisztériumban vitatják a felmérés eredményét, mondván: az adórendszer paramétereit úgy állították be, hogy senki se szenvedjen kárt. Megjegyezték viszont, hogy a havi 12 ezer és 22 ezer korona közötti jövedelmeknél lehetséges volt visszaesés, ha az illető nem jelentkezett be a gyermekek után járó adóhitelre.

A minisztérium szerint az elkölthető jövedelem csökkenését ebben az esetben sem az adórendszer okozta, hanem a társadalombiztosítási járulék emelése - írta az újság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Egységes, 16 százalékos adókulcs Romániában

Az adóreform keretében január elsejétől 16 százalékra csökkentik az szja-t és a társasági adót Romániában. A továbbiakban járulék- és áfacsökkentést is terveznek - jelentette be Calin Popescu-Tariceanu miniszterelnök.

Gazdaság

Mennyit nyernénk az egykulcsos adóval?

A kormány egy tucat törvénymódosítási javaslatot tárgyal a száz lépés politikájának keretében. A jövő évi adójogszabályok tervezett változtatásáról még mindig nincs politikai döntés, az egykulcsos adó egy lehetőség a sok közül.

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

Molotov–Ribbentrop-paktumhoz hasonlította az ellenzéki összefogást Hoppál Péter

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

A Moderna vakcináját kapják az idősotthonok lakói a hétvégén

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt