szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A BKV menesztette azt a két pénztárosát, akik tévedésből hamis bérleteket vettek vissza, s adtak el újra - közölte a cég jegybevételi főosztályvezetője.

Hibát követtek el a pénztárosok, amikor megszánták azokat, akik dupla vásárlásra hivatkozva az egyik bérletük visszavételét kérték - mondta Lucza Mihály. A 30 napos, 5950 forintos két bérlet közül az egyiket ismét eladták. A jegyellenőröknek azonban feltűnt, hogy a bérletek érvényességi dátumát vegyszerrel megváltoztatták. Az eredeti időpontot kitörölték és új időpontot írtak a szelvényre. A biztonsági jelzés azonban eközben megsérült.

A főosztályvezető közölte, hogy a BKV jó hírnevének csorbítása, a megrendült bizalom miatt kénytelenek voltak elbocsátani a jó szívű pénztárosokat. Hozzátette, hogy azt a vétlen utast, aki jóhiszeműen vette a BKV-pénztárban a bérletet, természetesen kárpótolták. Megjegyezte azt is, hogy a BKV ellenőrei az elmúlt öt hónap alatt mintegy 50, különböző módon hamisított bérletet szűrtek ki. Klasszikus, nyomdai úton előállított hamisítvány nem volt köztük. Jellemző a színes fénymásolás és az érvényességi idő megváltoztatása.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Ritkítja járatait a BKV?

A főpolgármester-helyetteshez fordul a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület, mert információik szerint a BKV Rt. május elejétől járatritkítási programot kezdett a főváros engedélye, és az utasok tájékoztatása nélkül.

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Álmentős fosztott ki több magyar vendégházat

Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton

Eltiltotta a tanítástól örökre a bíróság a szexuális zaklatással vádolt tanárt

Eltiltotta a tanítástól örökre a bíróság a szexuális zaklatással vádolt tanárt