szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német Metro áruházlánc vezetése a következő hónapokban áttekinti a hozzá tartozó Praktiker áruházak jövőjét, s eldöntik, hogy más piaci szereplőnek vagy befektetőnek eladják, tőzsdére viszik, vagy továbbra is a Metro-csoporton belül tartják a barkács áruházláncot - közölte Hans-Joachim Körber, az igazgatóság elnöke.

Körber szerint az eredmények folyamatos javulása a német piacon, valamint a vezető piaci pozíció Kelet-Európában lehetővé teszi, hogy a Praktiker akár a Metro-csoporton belül, akár önálló vállalatként is sikeresen megálljon a lábán.

A Praktiker tavaly 3 milliárd euró árbevételt és 59 millió euró üzemi eredményt ért el, s az idén további növekedés várható. A Praktikernek az idei év első negyedének a végén 339 áruháza volt, tavaly árbevételének 22 százaléka jutott Kelet-Európára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Ármanipuláció a Praktikernél?

A vásárlók megtévesztésével vádolja a Magyarországon is jelen lévő Praktiker barkácsáruházat a német versenyhatóság. Állításaik szerint a cég egyes egységeinél előzetesen átárazták az akciós termékeket. A Praktiker alaptalannak nevezte a vádat.

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Döntött a kormány az orvosok átvezényléséről és a másodállások korlátozásáról

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe