szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Energia Hivatal (MEH) engedélyezte a Mol gázüzletágának részbeni eladását az E.ON Ruhrgas International-nak - közölte a hivatal kedden. A tranzakció létrejöttéhez az EU Versenyhivatalának engedélye is szükséges. A Mol teljes gázüzletágának piaci értéke mintegy 2,2 milliárd euró.

A közlemény szerint a MEH úgy véli, hogy mind a befolyásszerzés jóváhagyása, vagyis új, tőkeerős stratégiai befektető megjelenése, mind a vevő, az E.ON Ruhrgas International által szabott feltételek javítják a földgázellátás biztonságát és a jelenleginél több választási lehetőséget biztosítanak a földgáz-versenypiac szereplői számára.

A Mol és az E.ON Ruhrgas International tavaly november elején hozta nyilvánosságra, hogy kötelező érvényű szerződéseket írtak alá a Mol gázüzletága egy részének eladásáról és a kapcsolódó opciókról.

Az E.ON a gázkereskedelemmel foglalkozó Mol Földgázellátó Rt. és a gáztárolással foglalkozó Mol Földgáztároló Rt. 75 százalék mínusz egy szavazatát valamint a Panrusgáz 50 százalékát veszi meg.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Hetvenmilliárdos beruházás a Moltól

A Mol Rt. összesen 70 milliárd forint értékű környezetvédelmi beruházást adott át Százhalombattán: egy gázolaj- és motorbenzin-kéntelenítőt, egy hidrogéngyárat, valamint egy szennyvíztisztítót és a felújított gázolajkeverő és -tárolóüzemet.

MTI Gazdaság

Geotermikus erőművet épít Zalában a Mol

A Mol geotermikus erőmű építését tervezi Zalában, amely térségünkben a föld alól nyert melegvízből elsőként termelne villanyáramot. A környezetbarát energiatermelő központból kilépő melegvizet pedig távfűtésre fogják felhasználni. A beruházás több milliárd forintba kerül és 2007-re valósulhat meg.

MTI Gazdaság

Történelmi csúcson járt ma a Mol

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,70 pontos csökkenéssel, 18702,96 ponton zárt szerdán. A keddi záró értékhez képest ez 0,17 százalékos gyengülés.

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Hatékony harc a felfázás ellen: gyógynövények!

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Félig leaszfaltoztak egy macskát Bács-Kiskun megyében

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros

Az Európai Bíróság előtt a Stop Soros