szerző:
MTI

Az augusztusi szállítású amerikai könnyűolaj ára csütörtökön a New York-i árupiaci kereskedés elején 41 centtel zuhant hordónként, valamivel később az árzuhanás 17 centre mérséklődött és a hordónkénti ár 57,09 dolláron állt.

Az elektronikus kereskedésben az árcsökkenés viszont 41 cent volt. Utóbbi piacon már a kora reggeli órákban esett a szabadpiaci nyersolaj ára, mert a szerdán nyilvánosságra hozott amerikai nyersolaj készletek a várakozásokkal ellentétben emelkedtek múlt héten. A benzintartalékok is nőttek.

Londonban a Brent csütörtök délután 22 centes hordónkénti árcsökkenéssel 55,92 dollárra ment le. Az északi-tengeri könnyűolaj referenciafajta szerdán záráskor hordónként 56,15 dollár volt a londoni Nemzetközi Olajtőzsdén (IPE) a legközelebbi, augusztusi határidőre, 1,03 dollárral olcsóbb a szerdai zárónál.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Meddig nő az olaj ára?

Nem járt messze - újabb történelmi csúcsot is elérve - az olaj ára a 60 és fél dollártól. A határidős amerikai könnyűolaj hordónként 60,46 dollárig szaladt fel, és utána is csak 60,26 dollárig hátrált.

MTI Gazdaság

1 dollárt meghaladó olajár-emelkedés

Egy dollárt meghaladó mértékben emelkedett csütörtökön a kőolaj ára Londonba és New Yorkban elsősorban a feldolgozott olajtermékek, így a főtőolaj árnövekedésére, amit az az aggodalom vált ki, hogy e termékek iránt egyre nagyobb a kereslet, amit az idei utolsó negyedévben a kínálat már nehezen tud kielégíteni.

Hét nap

IJESZTŐ OLAJDRÁGULÁS

Kis híján átlépte a 60 dolláros határt a hét elején az amerikai könnyűolaj hordójának ára, mely az 59,37 dolláros New...

MTI Gazdaság

Hirtelen esés után ingadozik az olaj ára

Szerdán némileg ismét drágult a kőolaj a szabadpiacon. A szerdai befektetői alapok által eszközölt eladások, profitrealizálások és az ezeket kísérő hordónkénti 2 dolláros árcsökkenés után némileg emelkedtek az árak.

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása

Magyarországra is megérkezett a Google új és (nagyon) olcsó tárhelyszolgáltatása

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Kurz szépen odaszólt egyet Orbánnak a Frontex miatt

Hosszú megállíthatatlan: megvan a negyedik vb-aranya

Hosszú megállíthatatlan: megvan a negyedik vb-aranya

Ilyen még nem volt – egy nő irányítja az Air France légitársaságot

Ilyen még nem volt – egy nő irányítja az Air France légitársaságot

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Adventi irodalmi naptár - december 15.

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma

Rekordmagas a betöltetlen háziorvosi praxisok száma