szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX új történelmi csúcson, 18740,66 ponton zárt csütörtökön, az előző naphoz képest 123,03 ponttal, 0,66 százalékkal nőtt az értéke.

Az index eddigi legmagasabb záró értéke 18734,66 pont volt, ezt június 21-én érte el. A részvénypiac forgalma mérsékelt volt, 10,81 milliárd forint értékben születtek üzletek. A vezető részvények közül a Richter mínuszban zárt, annak ellenére, hogy napközben történelmi rekordot ért el a papír árfolyama. A többi vezető részvény nyereséggel zárta a kereskedést.

A közepes papírok indexe, a BUMIX 18,92 ponttal, 1,18 százalékkal 1.627,34 pontra emelkedett. Balázs Bertold, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint a napközbeni spekulációk és talán bizonyos vevői érdekek húzták vissza zárásra a Richter részvények árát, pozitívnak értékelte ugyanakkor, hogy 30 ezer fölött maradt a papír árfolyama.

A Magyar Telekommal kapcsolatban kiemelte, hogy a papír folyamatosan erősödik az utóbbi időszakban, ami annak a jele lehet, hogy "kijött a csökkenő trendből". A Mol viszont továbbra sem tud megbirkózni az 17.200 forint áttörésével. A kis papírok közül a Fotexet emelte ki, amelynek 300 forint fölé nőtt az árfolyama. Véleménye szerint a papír tulajdonosai további erősödésben bízhatnak.

Balázs Bertold végezetül megjegyezte, hogy a félév utolsó kereskedési napja volt csütörtökön, és az alapkezelőknek ezen a napon fűződhetnek bizonyos érdekeik a záráshoz. Azt azonban a következő napok fogják eldönteni, hogy az új BUX-csúcs ezeknek az érdekeknek volt-e köszönhető.

Az OTP részvények ára 89 forinttal, 1,30 százalékkal 6921 forintra nőtt, a bankpapírral 4,03 milliárd forint értékben kereskedtek. A Mol árfolyama 135 forinttal, 0,79 százalékkal 17135 forintra emelkedett, forgalma 1,88 milliárd forintot tett ki.

A Richter papírok 1,07 milliárd forint értékben forogtak, és napközben 30.945 forintos csúcsot ért el az árfolyamuk. A zárásban 30025 forintot ért a Richter, ami 450 forinttal, 1,48 százalékkal alacsonyabb az előző napi záróáránál.

A másik gyógyszerrészvény, az Egis árfolyama szintén új történelmi rekordot ért el 19100 forinton. A zárásban 18990 forintot ért a papír, 190 forinttal, 1 százalékkal többet, mint szerdán, forgalma 464 millió forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 7 forinttal, 0,81 százalékkal 872 forintra nőtt, forgalma 1,36 milliárd forint volt. A BorsodChem 893 millió forintos forgalomban 30 forinttal, 1,34 százalékkal drágult, 2275 forinton zárt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

BÉT: korrekció a piacon

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 196,71 pontos csökkenéssel, 18.506,25 ponton zárt csütörtökön. A szerdai záró értékhez képest ez 1,05 százalékos gyengülés.

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Az összes iPhone-t betiltatnák Kínában

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

Aj Vej-vej: Németországban a hangulat a harmincas éveket idézi

Máris az egyik legutáltabb videó lett a YouTube-on, amelyik összefoglalja, mi történt idén

Máris az egyik legutáltabb videó lett a YouTube-on, amelyik összefoglalja, mi történt idén

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Lézerfegyver és elfoghatatlan robotrepülő - bevetésre kész Putyin szuperarzenálja

Lézerfegyver és elfoghatatlan robotrepülő - bevetésre kész Putyin szuperarzenálja

„Itt fogunk megpenészedni Nagyéren, de kilátó azért lesz”

„Itt fogunk megpenészedni Nagyéren, de kilátó azért lesz”