szerző:
MTI

A német RTL-csoport bevásárolja magát az orosz liberális REN TV-be: a 30 százalékos részesedés megszerzésével az első nyugati műsorsugárzó lesz, amely jelentősebb részt szerzett egy orosz tv-csatornában. A vételi árat nem közölték.

A Bertelsmann-csoporthoz tartozó RTL pénteki bejelentése szerint a REN TV alapító tagjainak részesedését vásárolják meg, de azt nem fedték fel, hogy a most felvásárolt részt később tovább kívánják-e növelni. Oroszország a 11. ország lesz immár, ahol az RTL tv-állomásban részes. A moszkvai székhelyű REN TV adása mintegy 97 millió nézőhöz jut el. A TV-csatorna az Anatolij Csubajsz vezette orosz Egyesült Energiarendszer (UES) ellenőrzése alatt áll, és nyílt bírálója Putyin orosz elnök politikájának.
 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI Gazdaság

Terjeszkedik az RTL

A Bertelsmannhoz tartozó RTL-csoport - a német Handelsblatt jelentése szerint - részesedést vásárol az orosz Ren-TV-ben: a 49,99 százalékos rész ára 100 millió euró körül van.

Itthon

Az RTL Klub cáfolja, hogy megvásárolta volna az MTV reklámperceit

Az RTL Klub cáfolja, hogy a Magyar Televízió (MTV) reklámidejét megvásárló médiaügynökségek az érdekeltségébe tartoznának. A Magyar Hírlappénteki száma arról ír, hogy Ragáts Imre, a köztelevízió elnöke áprilisban kötött szerződésekben évekre előre értékesítette az MTV reklámidejét három, a lap szerint "az RTL Klub érdekeltségébe tartozó" médiaügynökségnek.

MTI Média

Éleződött a verseny az RTL Klub és a TV2 között

Visszavonhatatlanul elkezdődött a nyári szezon a kereskedelmi televíziózásban. Győzike pihenni tért, s a Barátok közt ugyan még nem tart szünetet, az elmúlt hét legnézettebb műsora mégis egy réges-régi Bud Spencer-Terence Hill klasszikus, a Nyomás utána volt. A saját produkciókat mozifilmek váltják, a versengő kereskedelmi csatornák közti különbség pedig csökken, legalábbis ez derül ki az AGB Hungary által az év 25. hetében mért nézettségi adatokból.

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

Új vezetők a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

"A bíróknak sem jó üzenet, ha a jogszabályokat épp a bíróságon szegik meg"

Világbajnok dartsos érkezik a budapesti gálára

Világbajnok dartsos érkezik a budapesti gálára

Kihagyná az ajándékvadászatot a tülekedő tömegben? Így készítsen tuti ajándékot otthonról

Kihagyná az ajándékvadászatot a tülekedő tömegben? Így készítsen tuti ajándékot otthonról

Évtizedek óta tudhatja a Johnson&Johnson, hogy azbesztes a babahintőpora

Évtizedek óta tudhatja a Johnson&Johnson, hogy azbesztes a babahintőpora

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol

Erre is gondoljon, ha karácsonyi fénydekorációt vásárol