szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A három magyarországi mobilszolgáltató végződtetési díjainak csökkentéséről döntött a Nemzeti Hírközlési Hatóság Tanácsa (NHHT). Ugyanakkor nem hagyták jóvá a három magyarországi mobilszolgáltató által benyújtott, költségmodelleken alapuló végződtetési átlagdíjakat.

A határozatok szerint a 2004. decemberi átlagos végződtetési díjakhoz képest a T-Mobile Magyarország Rt.-nek és a Pannon GSM Távközlési Rt.-nek egyaránt 10,38 százalékkal, a Vodafone Magyarország Mobil Távközlési Rt.-nek pedig 16,48 százalékkal kell csökkentenie a hálózatába érkező hívások átlagos végződtetési díját.

A határozatok szerint a T-Mobile-nak percenként 27,17 forint, a Pannon GSM-nek 29,44 forint, a Vodafone-nak pedig percenként 32,61 forint végződtetési átlagdíjat kell alkalmaznia és így a legnagyobb és a legkisebb szolgáltató által alkalmazott összekapcsolási díjak közötti különbség 20 százalékra csökken.

A tanács közleménye szerint az NHHT határozatai azonnali hatállyal végrehajtandók. A határozatok az NHHT költségalapú díjak alkalmazását, valamint az ezen díjak számítását alátámasztó költségmodellek benyújtását előíró 2005. januári határozata alapján 2005. május 25-től kötelezik a szolgáltatókat az NHHT által megállapított végződtetési átlagdíjak alkalmazására.

Az eddigi szabályozástól eltérően a tanács átlagdíjakat állapított meg, amely nagyobb rugalmasságot biztosít a szolgáltatók számára az eddigi csúcs és csúcsidőn kívüli díjak szabályozásánál.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HVG Trend

3G mobilszolgáltatások Magyarországon

Hazánkban a három mobilszolgáltató közül kettő már teszteli egyelőre alacsony lefedettséget kínáló 3G-s hálózatát. A HVG is tesztelte őket: videotelefonált, internetezett az újfajta készülékekkel - és érdeklődött a jövőbeli lehetőségekről.

MTI Gazdaság

Egyre olcsóbbak lesznek a mobiltelefonok

Az évente eladott mobiltelefonok száma 2009-re meghaladja majd az egymilliárdot. Négy év múlva már 2,6 milliárd ember használ majd mobiltelefont a világon, és az lesz a legelterjedtebb elektronikai eszköz, áll a Gartner piackutató csoport szerdán megjelent elemzésében.

Itt a Toyota bZ4X – kódfejtőknek való a márka első elektromos modellje

Itt a Toyota bZ4X – kódfejtőknek való a márka első elektromos modellje

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Újabb halálos áldozatokkal járó vonatbaleset történt Egyiptomban

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak

Nyílt Facebook-csoport alakult, tagjaik a “lepattanó” vakcinákra vadásznak