szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Versenyfelügyeleti eljárást indított a Gazdasági Versenyhivatal nyíregyházi taxisok ellen árkartell gyanúja miatt, mert információi szerint a vállalkozások tárgyalásokat folytattak a 2005. évi taxi tarifa emeléséről - közölte a GVH csütörtökön.

A hivatal 2005. július 27-én helyszíni vizsgálatot tartott nyíregyházi taxis társaságoknál. Az eljárás a Rádió-Gold FM Taxit üzemeltető Gábriel Lux Taxi Kft., a Nyír-1 Taxit üzemeltető Nyír-1 Szakmai Egyesülés, valamint egy főtaxis és egy Szabolcs Taxi-s egyéni vállalkozó ellen indult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hét nap

A GVH A TAXITARIFÁRÓL

Indokolatlannak tartja a taxis tarifáknak a fővárosi önkormányzat által tervezett rögzítését a Gazdasági...

ecoline.hu Vállalkozás

Bevásárlóközpont épülhet Kispesten

Nem tartotta kiérleltnek a fixáras taxitarifa bevezetését szorgalmazó rendelet-tervezetet a fővárosi önkormányzat városképvédelmi bizottsága, ezért szerdai ülésén nem javasolta közgyűlési tárgyalásra. A metró kispesti végállomásánál ugyanakkor a nagyobb beépítési terv kerülhet a közgyűlés elé.

MTI Gazdaság

A fix tarifáért demonstráltak a fővárosi taxisok

A fix tarifa bevezetéséért demonstrált mintegy 100 fővárosi taxis kedden Budapesten, tiltakozásuk jeléül 14 órakor konvojban vonultak át a Felvonulási térről a Főpolgármesteri Hivatal, majd a Gazdasági Versenyhivatal elé.

Gazdaság

Nem hoznak drágulást a fix taxitarifák?

A Taxigépkocsivezetők Független Szakszervezete (TGFSZ) a korábbi taxisnyilatkozatokkal ellentétes álláspontot képvisel: a sofőrök szívesen látnák a fix tarifa bevezetését Budapesten.

Euobserver: Négyen meghaltak nem sokkal a Szputnyik V beadása után

Euobserver: Négyen meghaltak nem sokkal a Szputnyik V beadása után

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Zacher Gábor szerint is előfordul, hogy választani kell, kit tegyenek lélegeztetőgépre

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról

Szólt a rock, gyártottak kézifegyvert, most Demeter Szilárd dönt az Andrássy-palota sorsáról