szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Öt külföldi vállalat érdeklődik a román Romgaz gázipari vállalat megvásárlása iránt: a magyar MOL mellett a Gaz de France, a német Ruhrgas, az orosz Lukoil, a német Wintershall - közölte Codrut Seres gazdasági miniszter.

A román kormány a jövő év végégig tervezi eladni a Romgazban lévő többségi részesedését, arról azonban még nem döntöttek, hogy pontosan mekkora részt kívánnak eladni a cégből. A Romgaz évente 7 milliárd köbméter földgázt állít elő.

Romániában az idén két nagy gázszolgáltató került külföldi tulajdonba: a Distrigaz Nord 30 százalékát az E.ON Ruhrgas vásárolta meg 125 millió euróért, és az egyidejű 178 millió eurós tőkeemeléssel részesedését 51 százalékra növelte.

A Distrigaz Sud 30 százalékáért a Gaz de France 128 millió eurót fizetett, és 183 millió eurót az 51 százalékhoz szükséges tőkeemelésre. A kormány várhatóan idén szeptemberben választja ki a Romgaz privatizációjában tanácsadóként résztvevő külföldi pénzintézetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Mégsem vesz TVK-részvényt a Mol

A Mol nem vásárolja meg az osztrák CE Oil and Gas tulajdonában lévő mintegy 200 millió euró értékű TVK csomagot - közölte Kántor Sándor, a Mol kommunikációs vezetője csütörtökön.

MTI Gazdaság

Csúcsra pörögtek a bank- és olajpapírok

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 350 pontos emelkedéssel, ismét történelmi csúcson, 21354 ponton zárt kedden, ez az előző napi záró értékhez képest 1,67 százalékos erősödés.

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

Sérült gyereket hátrahagyva menekültek a rendőrök elől a balesetező fiatalok

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

4,3-as erősségű földrengés volt Bécsújhelynél

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok