Tetszett a cikk?

Újabb nemzetközi elektronikai gyártó jön Magyarországra. A vezeték nélküli híradás-technikai rendszerekben és a hadiiparban használt mikrohullámú alrendszereket gyártó brit Filtronic Plc. még az idén termelőüzemet létesít nálunk – erősítette meg John Roulston vezérigazgató.

A cég a magyar beruházással részben kapacitást növel, részben csökkenti a Kínától mint a számára az eddigi egyetlen olcsó gyártótól való függését - írja a Világgazdaság.

A százfős induló létszámmal tervezett itteni beruházás költsége várhatóan több millió font lesz, a helyszín viszont csak a későbbiekben válik publikussá – válaszolta a lap kérdésére a vezérigazgató. A brit cég a letelepülését előkészítendő létrehozta itteni leányvállalatát. A budapesti székhelyű társaságot hárommillió forintos alaptőkével a közelmúltban jegyezték be Filtronic Comtek Hungary Kft. néven.

Az anyacég a világ egyik vezető részegységszállítója a bázisállomásoknak és a mobilkészülék-antennáknak egyaránt - írja a lap.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Új külföldi bank a magyar piacon

Nyilvántartásba vette a Pénzügyi Szerveztek Állami Felügyelete (PSZÁF) a klagenfurti székhelyű BKS Bank AG külföldi hitelintézet magyarországi képviseletét.

MTI Gazdaság

GKM: 3,5-4 milliárd euró külföldi működőtőkére számíthatunk

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) várakozásai szerint 2005-ben folytatódik a kedvező működőtőke-beáramlási trend. Így részvény, egyéb részesedés és újrabefektetett jövedelem formájában 3,5-4 milliárd euró értékű külföldi közvetlen tőkebefektetés valósulhat meg Magyarországon.

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Nem mindig a vásárló jár jól az új jótállási szabályokkal

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Elkapta a koronavírust a maszkviselést elutasító mexikói elnök, Lopez Obrador

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein