szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az öt légitársaságot tulajdonló Borisz Abramovicsnak igen komoly szándékai vannak a Budapesti Értéktőzsdével kapcsolatban: a Malév partneréül szánt AiRUnion légitársaság részvényeit bevezetné a magyar tőzsdére. Az orosz üzletember a napokban a Budapesti Értéktőzsdén érdeklődött a bevezetés feltételeiről.

Konkrétumokról még nem volt szó, Borisz Abramovics egyelőre általánosságban érdeklődött a tőzsdei bevezetés feltételeiről – mondta a Világgazdaságnak Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke.  

Korábban már a nagykövetség is jelezte a BÉT vezetőinek, hogy az üzletember stratégiai jelentőségűnek tartaná a jelenlétet a BÉT-en. Ráadásul az ügy bonyolult: a Malév privatizációja politikai döntés kérdése - tette hozzá a lap.

Az AiRUnion nem az egyetlen társaság, amely érdeklődik a BÉT iránt. Szalay-Berzeviczy Attila szerint azon orosz vállalatoknak, amelyek a magyarországi privatizációban vagy éppen a metrótenderben vennének részt, hitelesség szempontjából kulcskérdés, hogy papírjaik a BÉT-en forogjanak.

A Budapesti Értéktőzsde vezetői a jövő év elején Moszkvába utaznak, hogy a BÉT-et népszerűsítsék – tette hozzá az elnök. Korábban az Orosz Föderáció rendkívüli és meghatalmazott nagykövete már tárgyalt Szalay-Berzeviczy Attilával és Horváth Zsolttal, a BÉT vezérigazgatójával arról, hogy a múltban a főként kereskedelemre és adósságrendezésre korlátozott kapcsolatok a tőkepiacra is kiterjedjenek - írja a Világgazdaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Tizenhat év után bezár a Budapesti Árutőzsde

Ma lehet utoljára kereskedni a Budapesti Árutőzsdén. Szerdától már az integrált Érték- és Árutőzsdén születhetnek üzletek. A két tőzsde összeolvadásával véget ér az önálló magyar árutőzsde legújabb kori, 16 évig tartó története.

MTI Gazdaság

Abramovics Budapesten tárgyal a Malév privatizációjáról

A jövő héten Budapestre utazik Borisz Abramovics, a KrasAir krasznojarszki légitársaság vezérigazgatója, hogy egyeztesse a Malév Rt. megvásárlásával kapcsolatos feltételeket - derült ki a Kommerszant című orosz gazdasági napilap pénteki számából.

hvg.hu Gazdaság

A tőzsdeelnök levele Gyurcsánynak

Nyílt levéllel fordult a miniszterelnökhöz Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke, amelyben azt kéri, illetve javasolja Gyurcsány Ferencnek, hogy a Budapest Airport Rt. privatizációha részben az értéktőzsdén keresztül valósuljon meg.

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Hajlandó visszaállítani a régi kollektív szerződést a Continental Makón

Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Már most nagyon nehéz FFP2-es maszkokhoz jutni

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása

Az oltással foglalkozik a South Park újabb egyórás különkiadása