szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Átlagos forgalom mellett a forint 50 fillérrel gyengült az euróhoz képest. A piaci szereplők szerint csütörtökön a EKB kamatdöntése befolyásolja a régió valutáinak árfolyamát.

A forint szerdán bő ötven fillért gyengült a bankközi devizapiacon, az euróval fél négy tájban 253,55/65 forinton kereskedtek, szemben a keddi 253,00/10 forinttal. A forint 21 bázisponttal 10,19 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A kereskedők szerdán átlagos forgalomról számoltak be, a forint kis mértékben, de folyamatosan gyengült az euróhoz képest. Az uniós valutát 253-253,60 forint között jegyezték, s a hét további részében sem várják a kurzust 252-254 forinton kívül.

Csütörtökön valószínűleg hatással lesz a piacokra, hogy az Európai Központi Bank a várakozások szerint 25 bázisponttal 2,50 százalékra emeli az alapkamatot az euróövezetben. A kedden bejelentett 50 bázispontos szlovák kamatemelést és a 25 bázispontos lengyel kamatcsökkentést már megemésztette a piac - vélik szakemberek.

A dollár gyengült az euróval szemben a nemzetközi piacokon, ezt követve Budapesten délután 212,00/10 forinton jegyezték, több mint egy forinttal a keddi 213,05/15 forint alatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Forintgyengülést jósolnak a londoni elemzők

A forintot ugyan jó ideje erősen tartja a magas kamat, de a jelenlegi, ismét erősödő árfolyam jó eséllyel nem lesz tartós, sőt meredek kiigazítás is lehetséges valamely külső sokk hatására, áll az egyik vezető londoni gazdaságelemző ház hétfőn kiadott havi országjelentésében. Szerintük Magyarország az euróövezet előtt kötelező ERM-II. átváltási rendszerbe is legkorábban az évtized végén léphet be.

MTI Gazdaság

Komoly forintgyengülés a bankközin

A forint ma reggel jelentősen gyengült a bankközi devizapiacon a keddi árfolyamhoz képest, az eurót kilenc óta tájban 253,30/40 forinton jegyezték, míg kedden délután 251,70/80 forinton.

MTI Gazdaság

Megállt a forint zuhanása

Gyengült a forint a bankközi devizapiacon, míg az eurót fél négy tájban 253,20/30 forinton jegyezték, mintegy 80 fillérrel erősebben a szerda délutáni 252,45/55 forintnál.

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Vízbe esett a hajóról és meghalt egy ember a Ráckevei-Dunán

Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások

Az átoltottságtól függetlenül alakulhatnak a német korlátozások