szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szerda reggel már 264,5 forintot kértek az euróért.

Szerdán reggel folytatódott a forint erősödése a bankközi devizapiacon, az euróval 264,50/60 forinton kereskedtek, 30 fillérrel gyengébben a keddi 264,80/85 forintnál. A forint 9 bázisponttal 6,31 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

A piacon elmondták, hogy az éjszaka folyamán 264,15/20 forinton is születtek euró üzletek, de a devizapiacon alacsony a likviditás, a kereskedés úgyszólván kizárólag ügyfél-megbízásokon alapszik.

Az alacsony aktivitást a magyar parlamenti választások második fordulójára való várakozással magyarázzák. Úgy tűnik azonban, hogy a piac kedvezőbben viszonyul a jelenlegi koalíció győzelméhez, mint egy esetleges kormányváltáshoz - mondták a kereskedők. A dollárral reggel 217,70/90 forinton kereskedtek, mintegy másfél forinttal gyengébben a keddi 218,20/50-es árfolyamnál.

A forintpiacon még mindig bő a likviditás annak ellenére, hogy a bankok mától 1.064,1 milliárd forint elhelyezéséről döntöttek a Magyar Nemzeti Bank kéthetes betétjében a lejáró 713 milliárd forinthoz képest. Ezzel a bankok kéthetes jegybanki betétállománya 1.511,4 milliárd forintra nőtt. Az overnight kamat 5,70 százalékról 5,50 százalékra, a tomnext 5,25 százalékra csökkent, és a nap végén 5 százalék közeli szinteket várnak. A hosszabb lejáratokon egyelőre nem mutatkozik nagyobb üzleti aktivitás - mondták el a piacon.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Erősebben nyitott a forint

A bankközi devizapiacon az euróval 266,30/40 forinton kereskedtek, csaknem egy forinttal a hétfői 267,20/30 forint alatt. A forint 46 bázisponttal 5,67 százalékra erősödött a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

MTI Gazdaság

Még nem hat az inflációra a forintgyengülés

Elemzők szerint a forint gyengülése még nem tükröződik az árakban. Márciusban 0,6 százalékkal nőtt az infláció, az egy évvel korábbihoz képest pedig 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.

MTI/hvg.hu Gazdaság

Zuhan a forint

Tíz előtt néhány perccel 268 forintig erősödött az euró, majd átszakítva a szintet 269 felé zuhan. A kereskedők szerint nem tett jót a forintnak Járai Zsigmond szerda esti nyilatkozata. A piac az EKB kamatdöntő ülését is figyeli.

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

A franciák szerint az EU sorsa forog kockán a lengyelek és a magyarok miatt

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait

Elkapkodták Göncz Árpád hivatali idején kapott személyes ajándékait