szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A forint alacsony fogalomban gyengült a bankközi devizapiacon csütörtökön. Az euróval fél négy tájban 267,10/20 forinton kereskedtek, több, mint két forinttal drágábban a szerdai 264,80/265,00 forintnál.

A forint 79 bázisponttal 5,39 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán. Az eurót 265,25 és 267,80 forint között jegyezték a nap folyamán, de forgalom még a vártnál is alacsonyabb volt. Sok országban  pénteken már zárva tartanak a piacok, s a keddig tartó négy napos ünnep előtt úgy tűnik, már szerdán zárták a nyitott pozíciók zömét. A legtöbb euró üzletet 267-267,50 forint között kötötték. 

A dollár árfolyama délután 220,90/221,00 forinton állt, két forinttal magasabban a szerda délutáni 218,90/219,10 forintnál. 

A forintpiacon a bő likviditás miatt tovább csökkent az overnight és a tomnext kamat, a kevés számú üzletet 5,15/20 százalékon kötöttek, szemben a szerdai 5,30 százalékkal. A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa pénteken teszi közzé a március 20-iki kamatdöntő ülésének rövidített jegyzőkönyvét, ám az ünnepre készülő piacon ettől aligha várható piaci hatás.    

Az állampapírok másodpiacán mérsékelt forgalomban a kora délutáni órákig 3-6 bázisponttal emelkedett a hozamszint. Később a tízéves amerikai kincstárjegy hozama átlépte ugyan az 5 százalékot, amire 2002. óta nem volt példa, de egyelőre a magyar piac nem reagált. Valószínű azonban, hogy a feltörekvő piacokról tőke átcsoportosítás indul majd az amerikai piac irányába. Pénteken likviditási kincstárjegy aukciót rendez az Államadósság Kezelő Központ, erre 40 milliárd forintnyit ajánl fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Nem erősödött a forint

Szerdán alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon, az euróval fél négy tájban 264,80/265,00 forinton kereskedtek, szemben a keddi 264,80/85 forinttal.

Gazdaság

Sok hatás: ideges forintpiac

Hullámvasutazott a forint az euróval szemben a jegybankelnök megnyilatkozásai, majd az Európai Központi Bank kamatdöntése miatti várakozások nyomán. Lapzártánkig nem reagált viszont a választási eredményekre és a gyenge államháztartási adatokra, de akár már rövid távon is szorulhat a hurok.

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Debrecenben nyílik meg a Xiaomi első vidéki üzlete

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Magyarország is belekeveredett Szerbia és Montenegró legújabb párbajába

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű

Fogd a telefonod és éld az életed, ennyire egyszerű