szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Csütörtök reggel 266 forint közelében jegyezték az eurót.

A forint gyengébben nyitott csütörtökön a bankközi devizapiacon. Az euróval 265,85/95 forinton kereskedtek kilenc óta után, mintegy egy forinttal drágábban a szerdai 264,80/265,00 forintnál. A forint 35 bázisponttal 5,83 százalékra gyengült a plusz-mínusz 15 százalékos ingadozási sáv erős oldalán.

Ruzsonyi Ákos, a Commerzbank üzletkötője elmondta, hogy szerdán késő délután 266 forintig ment fel az euró forintárfolyama, csütörtökön kora reggel azonban volt már 265,25 forintos jegyzés is. A nap további részének kereskedését a sok helyen már pénteken elkezdődő hosszú hétvége előtti pozíció-zárások határozzák majd meg. Ruzsonyi azonban nem várja a 265-267,50 forintos sávon kívül az euró árfolyamát.

A dollárral reggel 219,15/35 forinton kereskedtek, pár fillérrel a szerda délutáni 218,90/219,10 forint felett. A forintpiacon a bő likviditás miatt tovább csökkent az overnight kamat, reggel 5,15/20 százalékon kötöttek üzleteket a szerdai 5,30 százalékhoz képest.

A választások második fordulója előtt csütörtökön tartják az utolsó államkötvény aukciót. A piacon van elegendő likviditás ahhoz, hogy jelentősen túljegyezzék a 2011/B-ből felajánlott 45 milliárd, illetve a 2016/C-ből felajánlott 40 milliárd forintos mennyiséget. Szerdán az ötéves másodpiaci referenciahozam 7 százalék, a tízévesé pedig 6,99 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Sok hatás: ideges forintpiac

Hullámvasutazott a forint az euróval szemben a jegybankelnök megnyilatkozásai, majd az Európai Központi Bank kamatdöntése miatti várakozások nyomán. Lapzártánkig nem reagált viszont a választási eredményekre és a gyenge államháztartási adatokra, de akár már rövid távon is szorulhat a hurok.

MTI Gazdaság

Nem erősödött a forint

Szerdán alig változott a forint jegyzése a bankközi devizapiacon, az euróval fél négy tájban 264,80/265,00 forinton kereskedtek, szemben a keddi 264,80/85 forinttal.

MTI Gazdaság

Még nem hat az inflációra a forintgyengülés

Elemzők szerint a forint gyengülése még nem tükröződik az árakban. Márciusban 0,6 százalékkal nőtt az infláció, az egy évvel korábbihoz képest pedig 2,3 százalékkal nőttek a fogyasztói árak.

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Alig találtak fertőzötteket az óbudai és pesterzsébeti óvodákban, bölcsődékben

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

Hatalmasat nőtt a gyógyszertárak forgalma november elején

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”

„Utoljára akkor tudtam édesanyámmal beszélni, amikor elvitte a mentő”