Tetszett a cikk?

Büntetőfeljelentést tett az OTP Bank valótlan tartalmú sms-ek miatt.

Az OTP Bank büntetőfeljelentést tett az ORFK Nemzeti Nyomozó Irodánál, mert egy ügyfeléhez ismeretlen feladótól a bank pénzügyi pozícióját megkérdőjelező sms érkezett. Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint az sms-üzenet valótlansága miatt a bank ismeretlen tettes ellen tette meg feljelentését.

"Az OTP Bank megköszöni azon ügyfelei bizalmát, akik haladéktalanul értesítették a hitelintézetet, hogy ismeretlen helyről mobil telefonjukra olyan szöveg érkezett, amely a bankkal való pénzügyi kapcsolatuk megszüntetésére szólítja fel őket" - áll a közleményben. A közleményben hangsúlyozzák, hogy az OTP Bank Magyarország legnagyobb hitelintézete, amelynek stabilitása és tőkeereje megkérdőjelezhetetlen.

A bank elmúlt évi előzetes konszolidált IFRS-szerinti adózott eredménye 158,2 milliárd forint,  a bankcsoport 2005-ben a magyarországi több mint 30 szereplős piacon a háztartások hiteleinek közel 38 százalékát, betéteinek csaknem 35 százalékát kezelte. Az OTP Bank menedzsmentje elkötelezett a hitelintézet töretlen fejlődése, magyarországi dominanciájának megőrzése, valamint meghatározó regionális pozíciójának további erősítése mellett - áll a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Gazdaság

Az OTP-é lett a szerb Niška banka

Az OTP Bank vásárolhatja meg a szerb Niška banka a.d. Niš értékesítésre felkínált 89,39 százalékos részvénycsomagját, 14,21 millió euróért – tette közzé a magyar hitelintézet a BÉT hivatalos honlapján.

MTI Gazdaság

Az OTP húzta felfelé a piacot, csúcson az Egis

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,49 pontos emelkedéssel, 22.337,18 ponton zárt kedden, a hétfői záró értékhez képest ez 0,66 százalékos erősödés. A részvénypiacon 18,44 milliárd forint értékben születtek üzletek, a vezető részvények ára az OTP kivételével csökkent az előző napi záráshoz viszonyítva.

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

38 millió éves baktériumokat találtak a bécsi tudósok

Ez az advent Bécsben is más lesz

Ez az advent Bécsben is más lesz

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban

Laborban előállított csirkehús kerül forgalomba Szingapúrban